Gastro Week på Restaurant ET

Gastro Week afholdes hvert år i Århus … vist endda to gange årligt. Her kan alle madelskere og andet godtfolk få en tre retters gourmetmenu på nogle af byens bedste restauranter for kun 250 kroner som en del af konceptet.

I 2014 var det de 13 aarhusianske spisesteder Ferdinand, Miró, Nordens Folkekøkken i Jægergårdsgade, Substans, Restaurant ET, Mefisto, MellemRum, Cafe Hack, Hotel Royal, Malling Kro, Restaurant Pondus, TGV Café og Norsminde Kro som fristede og man frit kunne vælge imellem … men selvfølgelig kun hvis man var hurtig … for de mest populære bliver hurtigt udsolgt. Ja faktisk bliver billetterne til populære steder som Miró udsolgt på få dage.

Gert & Merte samt fruen og jeg havde været i god tid og booket fire pladser på den franske Restaurant ET. Gert & Merete havde snydt og forvarmet ved i ugens løb at aflægge både Ferdinand og TGV Café et Gastro Week besøg. Omvendt havde fruen og jeg dagen forinden været på Vendia, så på den måde havde vi også varmet gevaldigt op. Det gjorde dog ikke forventningerne mindre fra nogle af os. Og vi var dermed alle også i træning … god form, so to speak.

Vi havde taget toget til Århus, og endte på en lille, charmerende vincafé et par timer inden vi skulle indfinde os på ET. Det var Løve’s Bog- og VinCafé … boheme, lowcost interiør, vakkelvorne stole og boghandel med hylderne fyldte med gamle bøger … inkl. en vinbar, der har mere end 130 forskellige, egenimporterede vine fra hele Europa.

Vi fandt hurtigt et bord, fik os plantet og efter kort rådslagning blev vi enige om, at lidt Riesling kunne være godt, så jeg bestilte en tysk af slagsen. Den søde – og kønne – servitrice kom med en Riesling … fra Alsace og ikke særlig tør, men derimod en Vendange Tardive … altså sent høstet sød vin. Misforståelsen blev dog rettet og vi fik den bestilte, en 2012 Weingut Darting, Riesling Spätlese Ungsteiner Herrenberg Trocken, Pfalz, Tyskland. Vor servitrice tog det med et smil og sagde, at det var fint, for hendes veninde i køkkenet elsker søde vine ;o)

Og en kraftig anbefaling … Løve’s Bog- og VinCafé. Tag forbi caféen hvis du er i Århus, og lige har tid til et glas vin. Vi mangler sådanne små steder i Randers.

Nå, men efter vi havde drukket vores Riesling, så gik turen til Restaurant ET, hvor vi røg i vinkælderen. Placeret lige opad deres store, flotte show-off Wine Cellar Wall … bedre placering kunne vi vist ikke ønske os. Menuen var bestemt på forhånd, og der kører lidt på skinner. Vi har andet hold denne aften, så retterne bliver serveret til alle borde næsten samtidigt. Men de dygtige tjenere giver sig tid til at fortælle om retterne ved hvert bord.

Restaurant ET havde sammensat en vinmenu … men den sprang vi over og bestilte i stedet en flaske hvid til forretten og en flaske rød til hovedretten. ET har et ganske imponerende vinkort, og selvfølgelig i bedste franske stil kun med franske vine.

Nå, men I får her lige fotos af aftenens menu:

Forretten

Varmrøget biolaks
Varmrøget “bio” laks med agurker, citron, dild, karse og malt. Vinmæssigt valgte vi en 2013 Jeff Carrel, Vieille Mule Blanc fra Languedoc-Roussillon. Spændende valg, og bestemt en dejlig lille sag. Passede faktisk rigtigt fint til laksen.

Hovedretten

Sprængt okse med knuste kartofler
Sprængt oksespidsbryst med “knuste” kartofler, skummende sauce supreme tilsmagt med peberrod, citron og frisk kørvel. Helt klart aftenens bedste ret … specielt det sprængte oksespidsbryst var himmelsk … og så var der samtidig rigeligt med kød. Sådan skal det være. Vi fortsatte i Jeff Carrel sporet med endda en vin fra Languedoc-Roussillon … en 2011 Jeff Carrel, Puydeval Vin de Pays d’Oc. God saftig vin … men slet ikke varm i udtrykket, men lidt kølig og elegant.

Desserten

Mørk chokolademousse
Mørk chokolademousse med “syltede” bær, vanille, karamel og økologisk ymer.

Maden, betjeningen, atmosfæren på Restaurant ET … alt var i topklasse. Vi fik 3 retter og ikke en finger at sætte på noget overhovedet. Vores søde tjener gjorde det godt – smilende og imødekommende. Skal der sættes en enkelt finger på noget, så er det nok mest konceptet … dét at tingene sker i hold og med et vist tempo … men forståeligt til prisen.

Samlet en skøn aften … med en håndbajer, Carlsberg 47 i toget hjem. Tak til Gert & Merete for god aften og deres datter Mette for transport af “os ude fra landet”.

Skriv et svar