2012 Weingut Darting, Riesling Spätlese Ungsteiner Herrenberg Trocken, Pfalz, Tyskland

Fredag igen restaurantbesøg … hårdt, men skønt. Vi havde sammen med Gert & Merete købt billetter til Gastro Week 2014 og valgt Restaurant ET.

Men inden vi ramte ET, så røg vi forbi en lille, skøn vincafé … nemlig Løve’s Bog- og VinCafé … boheme, lowcost interiør, vakkelvorne stole og boghandel med hylderne fyldte med gamle bøger … inkl. en vinbar, der har mere end 130 forskellige, egenimporterede vine fra hele Europa.

Fedt med sådanne steder, som kan kombinere koncerter, oplæsning, foredrag og poesievents med gode vine og upolerede tapasmenuer. Og med en mission om at bringe god litteratur ud til interesserede gæster. Prisværdigt … håber de fortsat vil ha’ medvind, og jeg sætter bestemt gerne mine fødder der igen. Sindssygt hyggeligt sted.

Fra det omfattende vinkort valgte vi en tør Riesling fra Weingut Darting, som er beliggende på Deutche Weinstrasse i byen Bad Dürkheim. Vinen var en Riesling Spätlese Ungsteiner Herrenberg Trocken.

Weingut Darting har været drevet af Darting familien gennem flere generationer, og ejes i dag af ægteparret Helmut og Ella Darting. Helmut Darting står for selve driften sammen med søsteren Heike.

Helmut er den drivende kraft i selve produktionen, og han lægger ikke skjul på, at vinens kvalitet skabes på marken. Placeringen af de forskellige druetyper på de forskellige markeder med deres forskellige terroir er alt afgørende for druernes udvikling. Der dyrkes sorterne Chardonnay, Muskateller, Ortega, Portugieser, Rieslaner, Riesling, Scheurebe, Spätburgunder og Weißburgunder.

Helmuts “barn” er Riesling, som han betragter som den vigtigste druesort på sin vingård, men kærligheden til den røde Spätburgunder vokser, og vinhuset laver da også flere røde Spätburgundere. Samlet producerer vingården omkring 150.000 flasker årligt.

Der drives i alt 17 hektar vinmarker, nemlig markerne Dürkheimer Nonnengarten, Dürkheimer Michelsberg, Dürkheimer Spielberg, Wachenheimer Mandelgarten, Ungsteiner Bettelhaus, Dürkheimer Feuerberg, Dürkheimer Fronhof, Dürkheimer Hochbenn, Dürkheimer Schenkenböhl samt topmarken Ungsteiner Herrenberg, som består af 3 parceller Herrenberg Mardelskopf, Herrenberg Vogelsang og Herrenberg Kanzel.

Navnet Herrenberg kan tilskrives de gamle herremænd i området, greverne af Leiningen. Det er én af de mest berømte marker i Mittelhaardt, bl.a. på grund af de særlige klimatiske forhold med en sydøst orientering af vinmarkerne, og en placering på bakkede skråninger parallelt med Pfälzerwald, godt beskyttet mod kulde.

Her netop en vin fra Herrenberg markerne, en Riesling Spätlese Ungsteiner Herrenberg Trocken, som i næsen har æbler, lidt af de eksotiske frugter, nøddekerner, hø, frugtsten og fugtige papkasser. Smagen er en smule vandet, men har ellers fin syre og eftersmagen er også god lang med mineraler og syrebid. Fin Riesling til pengene … 200 kr. på vincaféen, hvilket er ganske fornuftigt.

Forhandles ellers af Sallings Vinforsyning, hvor prisen er 119 kr.

Rating 4/7  

Sluttelig har jeg lige stjålet et par fotos fra Løve’s Bog- og VinCafés hjemmeside … blot for at give et indtryk af dette charmerende sted. Ta’ endelig forbi caféen.

Løves VinCafé 1

Løves VinCafé 2

Skriv et svar