2011 Warburn Estate, AC/DC Highway To Hell Cabernet Sauvignon, Barossa, Australien

2011 Warburn Estate, AC/DC Highway To Hell Cabernet Sauvignon, Barossa, AustralienAC/DC har solgt over 200 millioner album siden 1973 og nu er de også begyndt at lave vin. I samarbejde med australske Warburn Estate har de lavet en serie vine opkaldt efter bandets største hits, og det er indtil nu blevet til Back in Black Shiraz, Highway to Hell Cabernet Sauvignon, Thunder Struck Chardonna, Hells Bells Sauvignon Blanc og You Shook Me All Night Long Moscato.

Steffen havde netop taget Highway To Hell Cabernet Sauvignon med til vores vinaften, og den snedige rad havde pakket flasken godt ind, som vi ikke kunne se, at der var skruelåg på toppen. For at gøre illusionen større, havde han endda åbnet vinen hjemmefra og sat en prop i halsen, og vi faldt i … big time. Ingen gættede på, at vinen var australsk.

Warburn Estate ligger i midten af byen Tharbogang i området Riverina i New South Wales, en landbrugsregion kendt for stor vinproduktion. Warburn Estate er familieejet, og drives nu af tredje generation af Sergi familien. Familien er af italiensk oprindelse, idet Giuseppe og Maria Sergi emigrerede til Australien i 1952 og efter nogle år startede med at dyrke druer sammen med sønnen Antonio på deres gård på Tharbogang.

Og det er efterhånden blevet til en stor historie, idet Warburn Estate i dag er én af ​​Australiens mest betydningsfulde vinproducenter. Warburn har f.eks. mere end 1.000 hektar vinmarker, en produktionskapacitet på 40.000 tons og tank opbevaring til ikke mindre end 35 millioner liter vin. En del af denne vin er nu labelt med AC/DC … ren rock.

Og denne er nemmere at håndtere end AC/DC Back in Black Shiraz, som jeg tidligere har smagt og anmeldt her på bloggen, og det er måske Cabernet Sauvignon’en, som giver vinen mere blødhed og gør den mindre kantet. Duftmæssigt lidt Bon Bon land, modne bær med et strejf af grønt. Smagen er fyldig med masser af bær, solbær, brombær samt peber, krydderier og i det hele masser af frugt. Blød og snerrer ikke som rocken, men også lidt flad i udtrykket, hvilket er downsiden i denne vin sammen med en kort eftersmag.

Hvem medbragte vinen: Steffen

Forhandles hos bl.a. Vinexus Vín Verden, hvor prisen er 85,45 kr.

Vinanmeldelse 4/7 

Skriv et svar