2020 Weingut Franz Keller Schwarzer Adler, Achkarren Spätburgunder, Baden, Tyskland

2020 Weingut Franz Keller Schwarzer Adler, Achkarren Spätburgunder, Baden, TysklandSidst jeg drak en vin fra Weingut Franz Keller Schwarzer Adler var det også deres Achkarren Spätburgunder. Det er det nemlig også denne gang, men nu deres 2020’er i stedet for 2019’eren.

Achkarren Spätburgunder er en Ortswein, altså niveauet over husets basisvine. Her er druerne fra marker ved byen Achkarren og det er helt præcis fra de to marker Achkarren Schlossberg og Achkarren Castellberg.

Gæringen er sket i de store gæringskar af eg og efter endt fermentering er vinen så lagret 18 måneder på franske barriques.

Franz Keller kan bare et eller andet … og allerede fra start bliver man i fortryllende humør med en landlis, animalsk hestestald og god med fadnoter. Den han fin og  lys frugt bestående af rabarber, ribs og lyse kirsebær, mælkede noter, mælkechokolade, vanilje og sød lakrids … dufter sgu bare fremragende.

I munden er vinen blød, cremet, frisk, let, lys og saftig med jordbær, ribs, rabarber og en smule tranebær. Smagen er så elegant, feminin, fin med en lys og dansende syre, lidt appelsinskal, mineraler og middel tanninbid … mums og 93 point.

Forhandles bl.a. af No 43, hvor en flaske koster 259 kr.

Vinanmeldelse 5,5/7