2011 Michael David Winery, Freakshow Cab, Californien, USA

2011 Michael David Winery, Freakshow Cab, Californien, USASom vino accanto … vin nummer to … en Cab fra Californien, men ikke helt traditionel, for vinen har navnet Freakshow Cab samt en meget illustrativ etikette med en stærk mand i cirkus som center for en collage med hoveder i bedste Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band stil.

Bag vinen står vinhuset Michael David Winery … som passende nok drives af Michael J. Philips og David J. Philips. De er brødre, gift med henholdvis Kristy og Corene og driver som 5. generation den vingård, som deres tipoldefar Andrew Harshner og hans hustru Lucille grundlagde nær byen Lodi efter borgerkrigen i 1860’erne.

Herudover deltager 2 af Michael J. Philips 3 børn også i familieforetagenet, nemlig Kevin Philips og Melissa Phillips Stroud, så 6. generation er således kørt i stilling. Derudover er der en ansat ansvarlig vinmager, Adam Mettler … som i øvrigt også driver sin families vingård Mettler Family Vineyard.

I alt har Michael David Winery omkring 263 hektar vinmarker, som opnår en naturlig vanding via Mokelumne floden, der bærer krystalklart vand fra Sierra Nevada bjergene. Det giver også vigtige mineraler til den rige jord, hvor vinstokkene virkelig trives. Vingården er ikke certificeret økologisk, men man bestræber sig på at bruge naturlige metoder i alle faser af vinproduktionen.

Udover vingården og det traditionelle, naturlige vinsmagelokale til brug for besøgende gæster, som driver Michael David Winery også en lille café, et bageri og en frugtbutik på stedet … The Philips Farm Fruit Stand. Sådan.

Michael David Winery producerer en række spændende vine, både under navnet Michael David Winery og ellers med navne som 7 Deadly Zins, 6th Sense Syrah, Petite Petit, Earthquake, Incognito, Inkblot, Rapture, Lust, Gluttony, Sloth og så denne Freakshow. Det er en Cabernet Sauvignon, men tilsat lidt Petite Syrah. Vinen er lagret 22 måneder på fransk eg.

Duftmæssigt masser af blæk … det fylder absolut mest i næsen sammen med solbær, tobak, brændt eg, vanilje, espresso og chokolade. Smagen er … efter lidt tid i glasset … god frugtrig. Der er modne kirsebær, solbær i skøn kombo … lidt skarp i starten, men vinder bestemt efter lidt tid. Der er lidt peber, caramel og ristede krydderier. Tanninerne er bløde og behagelige, mens eftersmagen ikke er lang, men også ganske okay.

Købt hos Smalle Vine, pris 199 kr.

Vinanmeldelse 4,5/7  

Skriv et svar