2015 Château La Chapelle des Landes, Lussac Saint Émilion, Bordeaux, Frankrig

2015 Château La Chapelle des Landes, Lussac Saint Émilion, Bordeaux, FrankrigMed næste vin skal vi til den højre bred i Bordeaux eller rettere til Lussac Saint Émilion, hvor vi finder Château La Chapelle des Landes, som er familien Lassagnes andet vinslot. Vi smager her deres 2015 Lussac Saint Émilion.

Historien om vinslottet startede i 1952, hvor Paul Lassagne købte 5 hektar jord og etablerede Château des Landes. Han var imidlertid  ikke vinbonde på fuld tid, for om natten arbejdede han på en lokal tagstensfabrik, men om dagen passede han alle vinmarkerne  og lavede vin.

Hans søn Daniel Lassagne overtog Château des Landes i 1979 og han opkøbte yderligere vinmarker, således vinslottet i starten af år 2000 havde 23 hektar i både Lussac Saint Emilion og Lalande de Pomerol.

Daniel opkøbte bl.a. i 1985 også Château des Arnauds, men i 2001 blev Château des Landes overtaget a Daniels søn Nicolas Lassagne, da han var færdiguddannet ønolog.

Han har tilført en stor viden til produktionen af vine og har også både købt yderligere vinmarker, bl.a. har han købt Château Maltus, Ambre de Maltus og Luccianus Amphora, således han i dag samlet har 46 hektar vinmarker, som siden 2020 har været drevet helt økologisk.

Han har også skabt nye vine, som alle er under hans firma Vignobles Lassagne. Han laver således i dag vine med navne som Château des Landes, Château des Arnauds, Château Maltus samt Luccianus Amphora.

Le Château La Chapelle des Landes er også en del af Vignobles Lassagne eller måske endda en andenvin på Château des Landes og kommer fra 8,5 hektar vinmarker. Den er lavet på  80% Merlot, 15% Cabernet Sauvignon og 5% Cabernet Franc, som kommer fra omkring 30 år gamle vinstokke.

Marken dyrkes økologisk og en grøn høst holder udbyttet lavt og druekvaliteten høj. Vinen gærer med 30-40 dages lang maceration og efter endt fermentering, så omstikkes vinen og lagrer derefter 12-14 måneder med en 1/3-del på helt nye 225 liters barriques.

Virker umiddelbart til en start rødbrun i glasset og dermed formentlig en moden vin. Det er den også til en vis grad, men har samtidig en vis sødme i aromaerne, som mest kan henføres til lidt kogte blommer, solbær, spidskommen, espresso, chokolade, trøfler, sød finsk lakrids … sådan lidt svær at sætte i bås.

I munden er vinen lettere, men fortsat med en moden frugt, der mest er kirsebær, solbær og hindbær. Der er lidt kant, bitterhed a la sort te, lemon og campari. Der er nogle tanniner, men de virker lyse og skingre, men syren, tørheden og de skarpe kanter kalder på mad, mere mad og atter mad. 89 point.

Forhandles af Supervin, hvor en flaske koster 149,95 kr., mens prisen er 79,95 kr. ved køb af 6 flasker.

Vinanmeldelse 4,5/7