2019 Domaine de la Chevalerie, Franco de Porc, Loire, Frankrig

2019 Domaine de la Chevalerie, Franco de Porc, Loire, FrankrigDomaine de la Chevalerie ligger i Restigné i Loire dalen under Bourgueil appellationen og derfra smager vi nu denne lille charmerende 2019 Franco de Porc.

Huset drives af Caslot familien, der har været vinbønder siden 1640. I dag drives gården af den 13. generation i form af Laurie,  Emmanuel og Stéphanie Caslot … 3 søskende, der er fortsat alle traditionerne fra deres far Pierre, der dog fortsat hjælper børnene rundt om på vingården.

Domaine de la Chevalerie har sammenlagt 33 hektar vinmarker mellem Restigné og Benais i Bourgueil … og i det område må man ifølge appellationens regler alene lave rødvin, så markerne er tilplantet med masser af Cabernet Franc.

Alle marker har siden 2008 været dyrket økologisk og siden 2012 har de været biodynamisk certificeret.

Domaine de la Chevalerie råder derudover over en magisk og smuk vinkælder på størrelse med 2 fodboldbaner. Kælderen ligger under gården samt de tilstødende vinmarker og den har siden 1100-tallet  fungeret som et stenbrud, hvor blokke af sten blev hugget ud og brugt til kirkebyggerier i både Restigné og Chinon.

I dag er de nærmest katedralstore kælder hjemsted for både lagringsfaciliteter og – nok så vigtigt – for et imponerende lager af ældre vine, som først frigives til salg efter mange års lagring. Dette giver en sjælden mulighed for at smage modne vine på Cabernet Franc til overkommelige penge.

Her smager vi den lille, charmerende Franco de Porc, der er lavet på ren Cabernet Franc, som er husets meget letdrikkelige, saftige og frugtdrevne indgangsvin, der kan nydes i store slurke.

Vinen er udelukkende gæret og lagret på stål og cement, inden den flaskes og frigives. Etiketten prydes af en tegning af den berømte lokale kunstner og familiens gode ven Jean-Jacques Martin.

I næsen er det meget Loire, der er blyanter og grafit, solbær, kirsebær og grøntsagsfond.

Smagen er saftig, læskende, kødfuld og nærmest nem … næmest Ribena juicy, bondsk og bare så nem at drikke. Det er solbærsaft, ribs, hindbær og let lemon … ikke megen modstand og selv alle tanninerne er bøjelige og føjelige, hvorved vinen samlet virker meget frugtrig. 91 point

Forhandles af Vinova, hvor en flaske koster 125 kr. ved køb af 6 flasker.

Vinanmeldelse 5/7