2012 Nine North Wine Company, The Dirty Pure Project F Bomb, Californien, USA

2012 Nine North Wine Company, The Dirty Pure Project F Bomb, Californien, USASprængfarlig Bombe? The Dirty Pure Project F Bomb handler imidlertid – som filmen – ikke om en dårlig film, men derimod om en Grenache baseret vin fra vinhuset Nine North Wine Company, som holder til i Oakville i Californien. Etiketten er dog nærmest filmisk med en flyvende pilot, vel at mærke uden fly, som fra en taske på maven dropper vinflasker som sprængfarlige bomber.

Bag vinhuset Nine North Wine Company gemmer sig trioen Jim Gill, James Harder og Jim Regusci. Sidstnævnte er selv 3. generation på vingården Regusci Winery på omkring 65 hektar i Stags Leap distriktet. Ved siden af vingården etablerede han i 2002 et lille sideprojekt sammen med de gamle venner Jim Gall og James Harder … og projektet kom til at hedde Nine North Wine Company.

Her opkøber de druer fra en række vinproducenter rundt om i Californien, og laver en række spændende vine med sjove navne og syrede etiketter. Vinen bærer navne som Chasing Lions, Hullabaloo, Parcel 41, Rock & Vine, Seven Sinners, Twenty Bench, G Spot og så denne F Bomb.

Nogle gange fremstår vinene også, som om de kommer fra vinhuse med samme navne, fx Seven Sinners Wine Company, Twenty Bench Winery eller som her The Dirty Pure Project. De fleste af vinene bliver dog lavet med hjælp fra vinmageren Charles Hendricks fra Regusci Winery.

Denne The Dirty Pure Project F Bomb Grenache er sammenstukket af 95% Grenache og 5% Mourvedre, alle fra vinmarker i Santa Barbara. Der laves 1.400 kasser af vinen årligt.

Jesper fra Jespersvintanker.dk er vild med vinen, og har tidligere skrevet en del om vinen på hans blog. Lad os se, om jeg var lige så begejstret. Jeg kan nikke genkendende til flere af Jespers smagsindtryk, bl.a. et næsten Pinot Noir’sk udtryk, for vinen har en utrolig lethed over sig.

Duften afslører, at der er tale om en Rhône drue, for der er lidt provencekrydderier, lavendel, svag peber, egenoter blandet med jordbær og en smule grønt. I munden er vinen let, fin balance … god syrlighed, som ellers er sjælden på de kanter, peber, grønt og samtidig også nogle søde toner, som i slutfasen giver et par minder om en Zinfandel. Jeg er nok ikke oppe at ringe på samme måde som Jesper, men bestemt en fin vin. Nu led den måske også lidt af, at den blev smagt lige efter Ruffos fabelagtige Valpolicella.

Købt hos Smalle Vine, pris 139 kr.

Vinanmeldelse 4,5/7  

Skriv et svar