2011 Vinaceous Wines, Malbec Voodoo Moon, Margaret River, Australien

2011 Vinaceous Wines, Malbec Voodoo Moon, Margaret River, AustralienVidere med et par hængepartier fra sidste lørdags byggemøde … og næste vin var endnu en lille, utraditionel motherfucker … intet mindre end en Malbec fra Australien.

Det er vist heller ikke noget, som man støder på hver dag. Vinhuset hedder Vinaceous, ligger i Perth i Australien og vinen hedder noget så besynderligt som Voodoo Moon. Faktisk laver vinhuset otte forskellige vine, der alle er opkaldt efter otte personligheder, som fx mænd, kvinder, engle, dæmoner, havfruer… og andre væsener fra mytologien.

Samtidig er de syv vine forsynes med skøre etiketter, nogle designet af Eduardo del Fraile og nogle af Tanya Scholes fra “The Art and Design of Contemporary Wine Labels”. Tanya står bag omkring 250 forskellige vinetiketter til huse rundt om i verden, fx Rhône-Rangeren Randall Grahms vine fra Bonny Doon Vineyard, og også Charles Smith har brugt Tanyas evner på fx vine som Kung-Fu Riesling.

Hos Vinaceous har formålet været at skabe otte sjove og provokerende etiketter med inspiration fra teater/cirkus plakater fra 30’erne og 40’erne, men derudover er der også lavet et par mousserende vine med temaet Burlesque, og det er jo også altid populært hos alle husarerne.

Vinaceous Wines er stiftet i 2007 af vinhandleren Nick Stacy og vinmageren Michael Kerrigan. Vinaceous kan i øvrigt oversættes til noget i retning af “vin-farvet”.

Kerrigan har siden 2006 – med hjælp af lidt investorer – drevet sit eget vinhus under navnet Hay Shed Hill, og han er i dag en af de mest respekterede vinmagere i Australien.

Inden købet af Hay Shed Hill var han ansvarlig vinmager hos vinhusene Howard Park and MadFish Wines, men før karrieren i vinbranchen arbejdede han som radiograf. Han driver Hay Shed Hill sammen med hustruen Leith Pavlinovich, som kommer fra en vinfamilie i Swan Valley i det vestlige del af Australien, og vinmageren Gavin Berry.

Nick Stacy er idémanden bag Vinaceous Wines, men har gennem årene primært arbejdet med salg af vine. Nicks karriere indenfor vinbranchen startede faktisk under en ferie i 1993 i byen med det smukt klingende navn Denmark – som ligger i Madfish Bay i Australien.

Her mødte John og Wendy Wade, og havde så pludselig taget imod et job som agent for de dengang ukendte vinhuse Howard Park og MadFish Wines, dvs. vinhusene, som havde Michael Kerrigan som vinmager.

Senere var Nick salgsdirektør for West Cape Howe Wines, som i øvrigt ledes af Gavin Berry, som Kerrigan arbejder sammen med hos Hay Shed Hills. Lidt sammenspist … eller hvad?

Nå, men her har vi altså deres Malbec Voodoo Moon, og endda faktisk i første årgang nogensinde. Vinen er 100% Malbec, som kommer fra en enkelt vinmark i Willyabrup omkring Margaret River.

Stokkene er ældre … men hvor gamle fremgår ikke. Vinen er modnes i 100% franske egefade i 12-15 måneder inden den endelige sammenstikning afsluttea af Michael Kerrigan og Nick Stacy. Der er produceret omkring 2.640 flasker af vinen.

I glasset kom der så pludselig mere farve … mørk som natten med Voodoo Moon. Duften er brombær og blommer med et lidt støvet udtryk … og måske lidt parfumeret.

Smagen er lidt i samme skuffe med blommer, brombær, god tæthed, en omgang sødme kombineret med svag peber og lidt grønt. Faktisk overraskende behagelig … må bedste udtryk vel være. Tanninerne bider dig heller ikke, og er fint bløde og afrundede.

Købt hos Smalle Vine, pris vistnok 129 kr.

Vinanmeldelse 4,5/7 

Skriv et svar