2020 Renato Corino, Langhe Nebbiolo, Piemonte, Italien

2020 Renato Corino, Langhe Nebbiolo, Piemonte, ItalienLanghe Nebbiolo  … man bliver næsten bare glad ved at høre navnet, men nu har jeg også åbnet én af slagsen, nemlig denne 2020 Langhe Nebbiolo fra Renato Corino.

Vinen er lavet med Nebbiolo druer fra 20-40 år gamle vinstokke på 1,3 hektar vinmarker i 350 meters højde ved La Morra. Efter høst er vinen lavet med en kort gæring og maceration i temperaturstyrende ståltanke i maksimalt 7 dage.

Derefter er der sket malolaktisk gæring og 12 måneder lagring på franske egefade, der alene er anvendt én gang tidligere til lagring af deres Barolo vine. Herefter er vinen tappet på flaske uden klaring eller filtrering og årlig produktion ligger på 8.000 flaske af vinen.

Uhhhh, med duften bliver jeg glad for anden gang … meget ren, klar og endda let. Det virker luftigt med violer, mandler, marcipan, syrlige kirsebær, ribs og tranebær … måske endda lidt granatæbler, blyanter og estragon samt mynte. I forhold til 2018’eren fylder fadene slet ikke så meget … meget mere ren og krystalklar.

Og det smager minsandten også fremragende … lyse kirsebær, jordbær og denne rene, klare og lyse smag, som suppleres af en mere eksplosiv og næsten læskende frugtsødme. Det gør vinen behagelig, rund og elskelig med lidt peber, noget lemonagtig bitterhed, sort te, Campari og nogle tørre tanniner, som giver kant og stram struktur. 91 point.

Forhandles af Italux, hvor en flaske koster 119 kr.

Vinanmeldelse 5/7