2007 Diesel Farm, Nero di Rosso, Veneto, Italien

2007 Diesel Farm, Nero di Rosso, Veneto, ItalienHan ligner en rockstjerne, er god for tre milliarder … dollars vel at mærke, er gode venner med Kanye West, Dalai Lama og Bono, kører i en guldfarvet Mercedes 4-hjulstrækker, fik sin første tattovering som 50-årig og bærer det vinøse efternavn Rosso.

Navnet er Renzo Rosso, og han kaldes også for “Jeans Genious” eller “Denim Guden”. Han er manden bag jeans mærket Diesel, og laver – udover de kendte jeans – også parfume i samarbejde med l’Oréal. Vi kigger vist alle begge dele, både Diesel jeans og deres parfumer.

Renzo Rosso grundlagde Diesel i 1978, og har siden opbygget et modeimperium, der tæller 3.400 ansatte verden over. Omsætningen lyder på knap 2 mia euro og Diesel forhandles i mere end 80 lande – bl.a. fra 270 egne butikker. Diesel åbnede sin første butik i Danmark i 1994 i Århus og har i dag fire egne butikker herhjemme.

Udover tøjmærket er Diesel involveret i både kunst, musik og design, der har det sigte at støtte og motivere nye, unge talenter, bl.a. gennem Diesel-U-Music, The Diesel Wall og Diesel New Art. Han har arbejdet sammen med andre store firmaer, bl.a. Adidas og bilmærket Fiat i redesignet af Fiat 500.

Derudover laver han også hippe vine specielt målrettet til berømtheder, Hollywoodstjerner og få udvalgte restauranter rundt om fra hans lille vingård, som ligger det bakkede landskab ved Marostica på hans fødeegn Bassano del Grappa i det nordlige Italien. Vingården i Veneto har han selvfølgelig kaldt Diesel Farm.

Vinene bærer også Renzos navn, idet der på gården laves tre vine, en hvid Bianco di Rosso og de to røde Rosso di Rosso og Nero di Rosso, alle produceret på Diesel Farm af druer fra de 100 hektar jord, der omgiver gården. Herudover laves der en Grappa di Rosso, og derudover dyrkes lidt oliven, der presses til hans Olio di Rosso.

Der produceres årligt alene få tusinder af disse eksklusive vine, som er blevet en hip drik … blandt de rige, for dieselmandens sans for markedsføring har gjort vinene efterspurgte trods skyhøje priser. Men indpakningen er også i orden.

Således fremstår vinen også flot med en lækker præsentation i klassiske Maderiaflasker med voksforsegling på toppen, tryk direkte på flasken, alle med Renzos initialer RR, nummeret 55 – som både er hans fødeår og ynglingstal – og alle med Rossos navn og et personligt skrevet “Enjoy”. De særligt gode flasker har Rosso også selv markeret med 3 krydser XXX.

2007 Diesel Farm, Nero di Rosso, Veneto, Italien - bagsiden    2007 Diesel Farm, Nero di Rosso, Veneto, Italien - kassen

Og til denne italienske aften har jeg skaffet netop en af Rossos vine, nemlig denne Nero di Rosso, som er lavet på 100% Pinot Noir. Hvorfor ikke blive en del af de hippe og kendte mennesker … om ikke andet, så for en aften? Tænkte også, at vine gode vinvenner nok ikke ville gætte, at denne Pinot Noir baserede vin kom fra Veneto området … og den antagelse fik jeg ret i. Kan heller ikke selv huske, at jeg tidligere har fået Pinot Noir fra Veneto.

Vinen er fremstillet af nye vinstokke, som første gang blev høstet i 2003. Vinstokkene er placeret på et særligt område på Diesel Farm. Den tekniske vinfremstillings proces der anvendes, respekterer frugtens og druens integritet. Gæringen foregår i stålkar, med en udblødningsproces med lave temperaturer, manuel presning, og derefter bliver den lageret på 1-årige franske barriques i 12 måneder.

Duftmæssigt er der Pinot toner, selvom den ikke er animalsk … så ingen hestestald her. Der er til gengæld et varmt indtryk samtidig med, at duften også har godt med grønne toner og godt med syre. Duften er jordbær, kirsebær, figner og mandler i næsen, og derudover let krydret. Smagen er blød, cremet … meget rund og behagelig i smagen. Igen kommer der et svagt krydret indtryk, men der er også en blid syre, som gør vinen meget balanceret. En meget behagelig vin, som overrasker positivt.

Én af de vine, som der blev drukket mest af denne aften … det plejer at indikerer et eller andet! Der var en enkelt slat tilbage dagen efter … men efter 12 timer i karaffel, så afslører vinen også, at det nok ikke er en gemmevin.

Hvem medbragte vinen: Ulrik

Hos Diesel Farm koster vinen 95€ … på de hippe restauranter endnu mere. Min flaske kom fra et konkursbo efter en dansk forhandler, og jeg betalte derfor en del mindre.

Vinanmeldelse 5,5/7 

Skriv et svar