2019 Red Newt Cellars, Cabernet Franc, New York State, USA

2019 Red Newt Cellars, Cabernet Franc, New York, USAVi sluttede den lille New York State vinsmagning med temaet Earth med 2 Cabernet Franc vine … både en fra Finger Lakes og en fra Long Island. Vi startede med en fra Kelby Russel på Red Newt Cellars.

Det var nu på vinene forholdsvis svært at fornemme forskellen i jorden, da denne alene er lavet på ståltanke, men den anden Cabernet Franc fra Paumanok havde fået fad. Dermed blev eventuelle forskelle lidt overskygget af denne forskel i produktionsmetoder.

Kelby Russel har alene vinificeret denne vin på rustfrie ståltanke for at sikre et så rent udtryk af Cabernet Franc som muligt og derfor er vinen også lagret alene i ståltankene.

Meget grøn i næsen  … ribs, blåbær, blyanter, kul, nelliker, en anelse lærkeskud, røg, men der kommer også en smule fadpræg med kanel, vanilje, kaffe og chokolade. Der er noget frisk over duften, selvom duftene også er lidt grønne og kantede.

I munden er den bedre end duftmæssigt, men lidt tyndbenet med en letbitter frugt, grape, ribs, hindbær, blåbær og lidt svesker, men også en tynd og let syre, der giver en frisk og let vin, der egentlig har godt med frugt og er nem at drikke. 87 point.

Ikke fundet en forhandler herhjemme, men på vingården koster vinen 22$ … hvilket svarer til 155 kr.

Vinanmeldelse 4/7