2015 Château Pédesclaux, Pauillac 5. Grand Cru Classé, Bordeaux, Frankrig

2015 Château Pédesclaux, Pauillac 5. Grand Cru Classé, Bordeaux, FrankrigVed bord 2 kunne jeg også smage mer’ Grand Cru Classé vin og det gjorde jeg så. Det blev nemlig til et par glas af Pauillac 5. Grand Cru Classé fra Château Pédesclaux og jeg startede med 2015’eren.

Château Pedesclaux er et virkelig smukt vinslot, der arkitektonisk også er helt fantastisk. Det gamle slot, der stammer fra 1810 er i dag sgu nærmest pakket ind i glas og ved siden af er der også bygget et totalt stort og moderne vineri … firkantet og helt tjekket.

I 1855 kom det allerede med i Cru Classé-klassifikationen … og var allerede dengang regnet som lidt en opkomling, men på grund af de meget rene, klassiske, lagringsværdige Pauillac vine blev slottet på rekordtid meget velrenommeret.

Château Pedesclaux blev i 2009 købt af Lorenzetti-familien med Jacky Lorenzetti som den drivende kraft. Det er ham, som har stået for de vilde modernisering tegnet af arkitekt Jean-Michel Wilmotte og den omfatter bl.a. et meget moderne vineri, hvor vinen alene flyttes ved hjælp af tyngdekraften.

Men også i markerne er der investeret massivt … og siden 2009 er driften omlagt til  økologisk drift og for visse parceller endda også biodynamisk drift. Generelt har Lorenzetti familien stor respekt for jorden og for miljøet  … det har altid været kernen i deres tilgang til vindyrkning.

Efterfølgende har Jacky Lorenzetti i øvrigt også i 2012 købt halvdelen af ejerskabet af 3. Cru vinslottet Château d’Issan og ejer i dag også Château Lilian Ladouys i Saint-Estèphe. I dag hjælper hustruen Françoise og datteren Manon Lorenzetti også.

På Château Pedesclaux har de samlet 50 hektar vinmarker, der alle er økologisk certificeret og tilplantet med 57% Cabernet Sauvignon, 34% Merlot, 5% Cabernet Franc og 4% Petit Verdot. Det bliver til både denne førstevin samt andenvinen Fleur de Pédesclaux.

I denne 2015 Pauillac 5. Grand Cru Classé er det et blend af 52% Cabernet Sauvignon, 42% Merlot og 6% Petit Verdot, som er fra 35 år gamle vinstokke. Vinen er lavet med en forholdsvis lang samt kølig maceration. Efter gæring er vinen lagret 16 måneder på barriques, heraf 60% nye fade, mens resten er brugt én gang tidligere.

Vinen er lavet i samarbejde med Emmanuel Cruse, der til dagligt er ansvarlig vinmager på Château d’Issan.

Det er sgu meget straight med et venligt fadpræg samt en ret stringent frugt med solbær med en vis sødme suppleret med noget lakrids, kanel, vanilje, kardemomme, cedertræ, tobak, lidt mulle kælder og egentlig ganske kompleks.

I munden er det en meget ren vin, der virkelig smager lækkert, sofablød med en kølig frugt med et let og småbittert bid, peber og ellers en mellemkraftig fylde, nogle tørre tanniner … meget fin, rund og klassisk Bordeaux. 94 point.

Forhandles af Supervin, hvor en  flaske koster 599,95 kr., mens prisen ved køb af 6 flasker er 398 kr.

Vinanmeldelse 5,5/7