2007 Weingut Kurt Hain, Spätburgunder No. 1, Mosel, Tyskland

2007 Weingut Kurt Hain, Spätburgunder No. 1, Mosel, TysklandTysk Pinot … Spätburgunder … her er jeg på hjemmebane, så at gætte drue og land var ingen problem, for vi er i Tyskland, helt præcis i den lille by Piesport i Mosel, hvor vi finder den lille producent Kurt Hain.

Hain familien har lavet vine siden det 17. århundrede, og vingården er beliggende i Piesport’s bedste område i Goldtröpfchen og Domherr. Han besidder en stor del af den legendariske Goldtröpchen-mark, hvorfra han laver både Auslese, Spätlese samt tørre vine. Også fra Domherr-marken laver han fantastisk Auslese og Trocken.

I dag drives vingården, hotellet “Piesporter Goldtröpfchen” samt tilhørende restaurant af nyeste generation af Hain’erne, nemlig Gernot Hain og hustruen Susanne. Gernot overtog driften i 1988 og har med sin unikke passion og kompetence skaffet sig den internationale kræsne vinpresses opmærksomhed.

Vinskribenten Hugh Johnson beskriver Hain som “The most talented young wine producer on the Mosel.” Hain er også en traditionel producent med høj kvalitetsstandard. Hain blev fx vinder af ”Riesling Grand Prix” i 2006.

Det er primært de hvide vine, som præger produktionen. Der laves selvfølgelig masser af Riesling i alle afskygninger fra Trocken, Auslese, Beerenauslese, Trockenbeerenauslese, ja selv Eiswein, men herudover laver Hain også Rivaner, Weißer Burgunder samt en Sekt på Riesling. For nylig er Gernot Hain også begyndt at lave rødvin på Spätburgunder … nemlig denne No. 1. Nummer Eins, så lad os smage, om den også er en éner.

Duftmæssigt dejlig animalsk kostald, den lidt søde af slagsen, som straks indikerer den tyske oprindelse, og herudover hindbær, gazebind, grønne blade og svagt krydret. Smagen er også let krydret med hindbær, blide tanniner, grønne toner og god syre. Det smager godt … også selv om det alene er onsdag … og ikke fredag. Dejlig vin fra en spændende producent.

Hain forhandles herhjemme af Fionia Vin, som umiddelbart kun fører Riesling vinene. I Tyskland koster vinen ca. 13,60€.

Vinanmeldelse 4,5/7 

Skriv et svar