2016 Fabbrica Pienza, Sangiovese Tosacana, Toscana, Italien

2016 Fabbrica Pienza, Sangiovese Tosacana, Toscana, ItalienJeg vover pelsen og napper endnu en vin fra Fabbrica Pienza … og det er storesøsteren til den forrige, for det er husets 2016 Sangiovese Tosacana.

Nu er det 100% Sangiovese, der modsat lillesøsteren ikke er fermenteret i ståltanke, men  i koniske træ-fermentorer med temperaturkontrol. Efter endt fermentering er vinen lagret 24 måneder i let- og medium-ristede tonneaux egefade.

WAUW for en duft … vildt spændende med en moden, dekadent og luftig aroma, hvor der er grannåle, violer og rosenblade, kirsebær, en smule hindbær, ribs og svesker, appelsinskal, tør jord, våd træ, fint og diskret fadpræg med en snas vanilje og ellers blomster.

Hvor er smagen samtidig blød og rund med en direkte kraft, er samtidig virkelig tør og har også tørre tanniner, der nærmest er helt på Nebbiolo niveau og bare bidder dig kærligt i kinder og gummerne, men føles bare helt rigtigt. Der er lidt sødme, godt med kirsebær, lidt brombær, urter, let peber … virkelig smukt balanceret og denne vin er virkelig kræs for sjælen.

Forhandles af Italux, hvor en flaske koster 165 kr.

Vinanmeldelse 5,5/7