2020 Weingut Jülg, Schweigener Sonnenberg Sauvignon Blanc, Pfalz, Tyskland

2020 Weingut Jülg, Schweigener Sonnenberg Sauvignon Blanc, Pfalz, TysklandNår vi nu er hos Johannes og Weingut Jülg, hvorfor så ikke smage deres 2020 Schweigener Sonnenberg Sauvignon Blanc? Hos Houlberg er der ikke langt fra tanke til vin i glasset.

På marken Schweigener Sonnenberg har Jülg både lidt Spätburgunder og Sauvignon Blanc. Vinen er spontangæret, på et udvalg bestående af 20% ståltank, en stor del på gamle 550 liters træfade og en lille del på nye egetræsfade. Efter endt gæring har vinen lagret 6 måneder på gærresterne … atter 20% i ståltanke og resten på både nogle barriques og tonneaux. Vinen har 2,8 gram restsukker pr. liter.

Duftmæssigt er det en sat flowerpowergirl. Det er et møde mellem den grønne Sauvignon Blanc druen og så et massivt fadpræg, hvilket giver en vin, som både har disse lidt grønne, lidt parfumerede noter med grøn peber, græs, hyben, mynte … og så et klart fadpræg med lakridskonfekt, vanilje og røgede elementer.

I munden er det lidt samme historie … en glasklar og stringent syre, virkelig frisk med masser af lemon og citroner. Her er både bitterhed og syre, mineralitet … næsten som en mojito, hvor der er masser frisk mynte, bid og pænt pågående. Men det grønne stikker dog ikke helt af, for fadpræget lægger lige en lille dæmper på tingene og giver vinen en smule krop og sammenhæng. Mums.

Forhandles af Mr Ruby, hvor en flaske koster 299 kr.

Vinanmeldelse 5,5/7