2016 Pradorey, Reserva Finca La Mina, Ribera del Duero, Spanien

2016 Pradorey, Reserva Finca La Mina, Ribera del Duero, SpanienVi sluttede Pradorey smagningen med en Reserva vin fra Terroir serien i form af denne 2016 Reserva Finca La Mina.

Vinen er lavet på ren Tempranillo og alle druerne kommer jo – som navnet også siger – fra marken La Mina, der samlet er på 78 hektar og ligger 1,5 kilometer fra Duero floden.

Vinen er lavet på rustfrie ståltanke med spontangæring med druernes naturlige gærceller og efter endt fermentering er den så lagret 12 måneder på franske egefade og så 6 måneder på franske Nevers barriques.

Det står der i hvert fald på etiketten, mens huset på deres hjemmeside skriver, at den er lagret 18 måneder på franske egefade og så 6 måneder på franske Nevers barriques.

Men begge dele opfylder nu kravene til en Reserva, for den skal blot være lagret i mindst 36 måneder og heraf skal de 12 måneder være i egetræsfade og i begge tilfælde er disse krav opfyldt, altså forudsat Pradorey har lagret vinen på flaske en god rum tid.

Importøren skriver, at den efter lagring fade endda har været flaskelagret i yderligere 28 måneder inden frigivelse.

Duftmæssigt kan man allerede ved første snif fornemme, at det nu bliver mere klassisk Reserva Ribera del Duero, for nu er de brændte noter mere tydelige. Der er ristede og røgede noter, frugten fortsat mørk og nu næsten tørret med blåbær, brombær og svesker, en tyk, fed og gammel balsamico eddike, lakrids, chokolade, kaffegrums og lidt mere sødme samt en snert af lidt kirsebærlikør.

Men smagen forbliver totalt oprejst og strunk … der er fortsat sorte og modne bær, brombær, blåbær og med strejf af hindbær, cremede og modne tanniner, godt bid med bitterchokolade, en pæn tørhed og samtidig leveres det hele blødt og elegant. Selvom vi snakker årgang 2016, så virker vinen faktisk ret ung i smagen … men godt smager det sgu, så igen ros herfra.

Forhandles af Holte Vinlager, hvor en flaske koster 249 kr., mens prisen er 220 kr. ved køb af 6 flasker.

Vinanmeldelse 5/7