2019 Weingut J. Neus, Ingelheimer Horn Spätburgunder GG, Rheinhessen, Tyskland

2019 Weingut J. Neus, Ingelheimer Horn Spätburgunder GG, Rheinhessen, TysklandNeus’ Horn har jeg selvfølgelig også smagt tidligere, men aldrig har den smagt så godt, som den gør i denne årgang 2019. Jeg siger det bare.

Nu skal det jo selvfølgelig også med i billedet, at jeg slet ikke har smagt Horn så mange gange før, som jeg har smagt Pares … ja jeg har faktisk kun smagt Horn i en årgang 2018 før 🙂

Men her går alting bare op i en højere enhed og det er den bedste Neus vin, som jeg nogensinde har smagt … lige til at blive glad i låget af.

Druerne er selvfølgelig fra den 21 hektar store Große Lage mark Horn på Mainzer Berg skråningen. Neus’ parcel ligger helt inde ved Ingelheim, hvor jorden består af fossile rester, kalksten og sandler, som er god til at holde på vandet. På billedet nedenunder kan i spotte marken ved pilen.

Der er endnu ikke mange oplysninger om produktionen, men hvis den er lavet som 2018’eren, så er 70-80% af druerne er afstilket og så lavet med spontangæring og derefter lagring på barriques, hvor vinen tilbragt 18 måneder.

I næsen er vinen ikke så reduktiv som hverken Pares eller Ingelheimer Spätburgunder Alte Reben 1G, hvilket virkelig klæder vinen og frembringer en mere kompakt, venlig og sødere næse. Det er fortsat øko, bio, hestestald, mødding, lys, let, feminin, syrlig frugt, jordbær, søde kirsebær, ribs,  ristede noter, røg, tjære, let fadpræg, kanel, vanilje, nødder … og alt sammen med stor venlighed og omgængelighed. Smukt … intet mindre.

Det smager bare imponerende godt … rund og lækker, lys og let, ren og direkte samt intens og balanceret. Alt er i fuldstændig symbiose, intet vender forkert, har masser af jordbær, hindbær, ribs og en syre, der bare er livlig, levende, sprælsk, kåd og vital. Derudover er der et grønt og frisk tanninbig, grønne elementer og tilpas sødme, så hele puslespillet falder i hak.

Forhandles af Mr. Ruby, hvor en flaske koster 449 kr.

Vinanmeldelse 7/7