2019 Weingut Daniel Twardowski, Pinot Noix 3rd, Mosel, Tyskland

2019 Weingut Daniel Twardowski, Pinot Noix 3rd, Mosel, TysklandDaniel Twardowski havde sendt 4 ufrigivne vine op til Mr Ruby og det var udover den første mousserende selvfølgelig også Pinot Noix Ardoise og Pinot Noix Dhroner Hofberg. Men en 4. havde også sneget sig med, nemlig en ny vin, som bliver en basisvin, der også bliver billigere end Ardoise, når den frigives til september.

Den nye entry-level vin skulle være lavet på de yngste stokke og – som de to andre Pinot Noix vine – fra Dhroner Hofberg marken, hvor Daniel arbejder med flere forskellige Dijon Pinot Noir kloner. Men om der også skulle være druer fra andre marker ved jeg ikke noget om.

Vinen skulle vistnok også være lavet som den almindelige … altså med anvendelse af 30% hele klaser, spontangæring efterfulgt af nænsom presning og lagring 24 måneder på en kombi af gamle og nye træfade … og så tappet på flaske uden filtrering og brug af minimal svovl.

I glasset drøner det op med vildskab … dufter bogstaveligt af druesaft, nypressede hindbær, blomster og urter, lys, let og luftigt. Det er en hippiepige uden hæmninger, udfordrende, naiv, livlig og smuk uden at vide det. Vinen har denne luftige, æteriske og flygtige lethed … lige suppleret med et let strejf af vanilje,

Smagen er lys, saftig og let pågående, meget mostet med nypresset saft, hindbær, lyse kirsebær og grønne jordbær. Vinen er ikke helt så afbalanceret som hverken Ardoise eller Dhroner Hofberg, men damm det smager sgu godt.

Forhandles af Mr Ruby, men vinen frigives og prissættes først til september.

Vinanmeldelse 5,5/7