2019 Trestle 31, Riesling, New York, USA

2019 Trestle 31, Riesling, New York, USASå blev det tur til New York State Riesling …  og første kom fra Nova Cadamatres vinhus Trestle 31, der ligger i Geneva helt oppe i den nordlige ende af Seneca søen i Finger Lakes. Vi smagte en Riesling i årgang 2019.

Vingården Trestle 31 er etableret i 2015 af vinmageren Nova Cadamatre sammen med hendes mand Brian, men Nova startede allerede  med at lave vin tilbage i 2003 hos Stargazers Vineyard og har i 2006 uddannet som ønolog fra Cornell University.

Senere flyttede hun til Napa Valley i Californien, hvor hun fokuserede på lave Bordeaux og Bourgogne lignende vine bl.a. med druer fra markerne To Kalon, MacDonald, Vine Hill Ranch, Detert og Hyde Vineyard .

I 2015 startede hun Trestle Thirty One i Finger Lakes … i starten pendlede hun mellem sine projekter i Californien og den nye vingård ved Seneca søen i New York State. I 2017 færdiggjorde hun endda også den krævende uddannelse til Master of Wine som den første kvinde og fik endda vin med på Wine Enthusias’s Top 40 liste.

Hendes mand Brian – som hun mødte i 2000 – deler Novas passion for vin og er også vant til naturen og friluftlivet fra tidligere, da han har arbejdet indenfor skovbrug og naturressourceforvaltning på Suny Environmental Science and Forestry. Han har også tidligere arbejdet for et af verdens største mejeriselskaber, men kom så senere ind i vinindustrien.

Navnet på deres vingård Trestle 31 – der betyder buk 31 – kommer fra den store jernbanebuk, som findes ved en af deres marker og nr. 31 var oprindelig husnummeret på deres vingård og fremfik af skødet, da de købte ejendommen.

Nå, men her var det altså Novas 2019 Riesling, der er lavet med håndhøstede druer, som først er afstilket og så lagt i premaceration i 2 timer, hvorefter druerne så er presset og opbevaret i 5 dage inden overførsel til rustfrie ståltanke til gæring med udvalgt gær.

Efter endt gæring har vinen hvilet kølig i 2 uger inden lagring 6 måneder. Derefter er vinen tappet på flaske og har lagret yderligere 12 måneder på flaske inden frigivelse.

Duftmæssigt har vinen en god inderlighed, ganske aromatisk … her med en smule grøntsagsfond, virker meget moden i frugten, meget frugtrig. Der er fersken, abrikos, lemon, pænt med krop, nogle mere tertiære og æteriske dufte … let honning, ler, modellervoks, en sød, smeltet sodavandsis, måske en københavnerstang.

Smagen er også meget moden med fylde, krop, volumen, salt og alligevel med god friskhed. Der er lemon, grape, grønne æbler, syre og bitterhed, flint og sten, knastørt, men mest sure citroner, men glade ansigter. Det er sgu en ret lækker Riesling.

Ingen forhandler herhjemme, men på vingården koster vinen 29$ … svarende til 190 kr.

Vinanmeldelse 5,5/7