2018 Ottella, Molceo Lugana Riserva, Veneto, Italien

2018 Ottella, Molceo Lugana Riserva, Veneto, ItalienDen første Lugana vin på Hotel Catullo var fra Società Semplice Agricola Ottella, som ligger lidt sydvest for Peschiera del Garda og dermed på Veneto siden. Vinen var deres Molceo Lugana Riserva i årgang 2018.

Azienda Agricola Ottella  er lige så gammelt som Hotel Catullo, idet vinhuset blev grundlagt helt tilbage i 1880 af Montresor familien og den dag i dag fortsat drives af familien.

Det er i dag nemlig Lodovico, Francesco og Michele Montresor, som driver vingården. Familien har i dag ikke mindre end 90 hektar i Lugana, hvortil der er for nyligt endda er tilføjet ekstra 20 hektar vinmarker i Valpolicella i bakkerne ved Romagnano i Valpantena.

Samlet laver de 14 forskellige vine … og selvfølgelig lidt grappa og olivenolie. Her smagte vi så deres Molceo Lugana Riserva, lavet på 100% Turbiana, hvor kun en del er afstilket inden en blød presning, hvorefter vinen er gæret i ståltanke.

Efter det alkoholiske gæring er der lavet en delvis malolaktisk gæring, hvorefter vinen er lagret 16 måneder … først i ståltanke og derefter på tonneaux og barriques.

Duftmæssigt er det en rimelig let, flyvende og ganske parfumeret vin, hvor egefadene og det malolaktiske gæring giver opulente samt småfede dufte med vanilje, sødme, tropisk frugt, mango, ananas og en smule citrusfrugt.

Smagsmæssigt virker frugten også tropisk og endda næsten helt kandiseret suppleret med lemon, grape samt en fyldig syre … måske lidt grov og fed i udtrykket.

Ottella forhandles herhjemme af Propperiet Vin Import, men denne har jeg ikke fundet i sortimentet.

Vinanmeldelse 4,5/7