2018 Doyard-Mahé, Blanc de Blanc Cuvée Empreinte Brut, Champagne, Frankrig

2018 Doyard-Mahé, Blanc de Blanc Cuvée Empreinte Brut, Champagne, FrankrigEn aften med jubilæumsfest i Randers Vinlaugh startede med champagne … en 2018 Blanc de Blanc Cuvée Empreinte Brut fra Doyard-Mahé.

Champagnehuset ligger i den lille landsby Vertus i det sydlige Côte des Blancs i Champagne-området i Frankrig.

Doyard-Mahé er et lille familieforetagende, der er grundlagt i 1927 af Maurice Doyard, som også i 1941 var medstifter af CIVC aka Le Comité Interprofessionnel du Vin de Champagne, altså den organisation, der styrer champagne-producenterne i Frankrig.

I dag drives champagnehuset af den 4. generation i form af Carole Doyard … dog fortsat med hjælp fra hendes far Philippe Doyard og de har samlet 6 hektar vinmarker, hvorfra der produceres omkring 50.000 flasker champagner årlig. Arbejdet på vingården udføres så bæredygtigt som muligt, og man undgår så vidt muligt al brug af pesticider.

Der produceres 8 forskellige Champagner, hvoraf størstedelen er Blanc des Blanc. Doyard-Mahé er eksperter i Blanc des Blanc-typen, hvor familien virkelig formår at producere sprøde, mineralske og knivskarpe champagner, som er tro mod Vertus områdets unikke terroir.

Her er det husets  Blanc de Blanc Cuvée Empreinte Brut, hvor Chardonnay druerne kommer fra særdeles kalkholdige jorde ved Vertus, hvor der desuden findes kridt og fossile aflejringer. Vinen er fra primært fra 2018 høsten tilsat lidt Réserve vin … alt vinificeret i rustfrie ståltanke efterfulgt af malolaktisk gæring. Så er 2. gæring sket på flaske og lagret to år, idet degorgering er sket i november 2020 med tilsætning af dossage 10 gram pr. liter.

Fin syrlig næse … en lettere gæret note, grape og citroner, æbler, pærer, blomster, tulipaner, lidt fad mahogni, egetræ, nødder samt mandler. Det er en dejlig frisk og alligevel afbalanceret aroma.

Vinen har fine, blide og dejlig afrundede bobler, æbler, citron, lidt pære og fersken suppleret med en smule frugtsødme samt en rigtig tør og mineralsk syre. Meget liflig og tiltrækkende,

Forhandles af Jysk Vin, hvor en flaske koster 289 kr., mens prisen er pt er 245 kr. ved køb af 3 flasker.

Vinanmeldelse 5,5/7