2015 De Stefani, Plavis da Uve Merlot, Veneto, Italien

2015 De Stefani, Plavis da Uve Merlot, Veneto, ItalienFalken syntes, at vi skulle have et ekstranummer og åbnede en magnumflaske af denne 2015 Plavis da Uve Merlot fra De Stefani, der ligger i byen Fossalta di Piave i Vento.

De Stefani har jeg skam også før skrevet om … faktisk for omkring et år siden, hvor jeg smagte vinen Solèr … en vin lavet på et mix af forskellige druer.

Plavis da Uve Merlot er – som navnet siger – en rødvin på 100% Merlot og er derudover opkaldt efter floden Piave … eller Plavis, som den også kaldes. Merlot druerne kommer fra marken Le Ronche, der ligger øst for Treviso og nordøst for Venedig i Fossalta di Piave.

Det ser ikke ud til, at vinhuset laver denne vin længere, for den fremgår i hvert ikke af deres hjemmeside. Den skulle dog være lavet med spontangæring alene med druernes naturlige gærceller med en gæring og maceration over 15 dage. Derefter har vinen lagret på franske barriques … hvor lang tid fremgår dog ikke.

I næsen er det lidt en kombi af blomster og sød, mørk frugt. Der er blommer, brombær, solbær, fyldig, opulent med pænt stort fadpræg med kanel, vanilje og sød tobak.

Smagsmæssigt har vinen både en pænt sødme, men samtidig virker den stenet og stærk. Der er mørke bær, blommer og solbær, blæk og selvom alt kommer fyldigt og blød, så har den kant.

Forhandles af Glud Vin, hvor en magnumflaske koster 419 kr.

 Vinanmeldelse 4,5/7