2018 Domaine de Galuval, Les Collines Côtes du Rhône Rasteau, Rhône, Frankrig

2018 Domaine de Galuval, Les Collines Côtes du Rhône Rasteau, Rhône, FrankrigVi slutter turen hos Domaine de Galuval med en Rasteau vin, for det er husets Les Collines Côtes du Rhône Rasteau … endnu en basse med 15,5% alkohol.

Vinen er lavet på et blend af Grenache, Syrah og Mourvèdre fra husets marker i bakkerne i Rasteau. Grenache druerne er fra 18 år gamle vinstokke på en 1,4 hektar mark, Syrah fra 10 år gamle vinstokke på en lille 0,32 hektar parcel og Mourvèdre fra 10 år gamle vinstokke på en 1,65 hektar stor mark, men her er alle druerne imidlertid høstet med håndkraft og med et udbytte på 30 hektoliter pr. hektar.

Hver druesort og parcel vinificeres separat … først kommer druerne ind i en vibrerende beholder inden afstilkning og så overførsel til en række rustfrie ståltanke, hvor gæring og maceration i op til 3 uger.

Derefter er der sket malolaktisk gæring og lagring på egefade … 45 hektoliter store fade for Mourvèdre druerne, 300 liter egefade for Syrah druerne, mens Grenache er lagret på henholdsvis 10-15 hektoliter fade. Først efter endt lagring  sammenstikkes vinen.

Duftmæssigt minder Les Collines Côtes du Rhône Rasteau rigtig meget om Le Plan de Dieu. Igen masser af lakridsale noter, både tør, engelsk lakrids, lakridsrod … men er klart meget stenet. Der er granit og lidt flæsk, godt med røg, lidt mælkede noter, brombær og solbær, sorte oliven, tørret frugt og en lille indelukket, indkapslet sødme, selvom fadpræget her ikke er særlig tydelig.

Smagen er meget frugtrig … virkelig frisk, fortættet og intens, men alkoholen mærkes her klart mindre end hos både Le Plan de Dieu og Le Coq Volant. Det er fortsat en stor og stærk mundfuld, men har en stenet, hård smag, meget kompakt, fortættet og massiv. Der er igen lakrids, tør lakrids, en smule bitterhed, sorte oliven, så Houlberg disker op med 5 tomler med en bitte pil op.

Forhandles af Propperiet Vin Import, hvor en flaske koster 329 kr., mens prisen er 263,20 kr. ved køb af 3 flasker.

Vinanmeldelse 5/7