2018 Domaine Louis Lequin et Fils, Santenay Vieilles Vignes, Bourgogne, Frankrig

2018 Domaine Louis Lequin et Fils, Santenay Vieilles Vignes, Bourgogne, FrankrigNæste bourgognehus var også en kending, for det var nemlig Domaine Louis Lequin et Fils. Det er derfra, at jeg nu smager en 2018 Santenay Vieilles Vignes.

Domaine Louis Lequin et Fils ligger midt i Santenay by og er et historisk hus, der har lavet bourgognevine i generationer siden 1669, hvor det blev grundlagt af Philibert Lequin.

Han købte marken Les Clos Genêt i Santenay og startede med at lave vin. Det var således dér, at husets første Pinot Noir vinstokke blev plantet, så derfor har både marken selvfølgelig en særlig betydning for familien Lequin.

Allerede dengang familien købte de første marker, så var de mega dyre, så det tog familien omkring 120 år for at betale gælden fra købet af.

I dag drives vingården af Louis Lequin som seneste generation sammen med sin søn. Louis overtog driften fra sin far Jean i 1993, men skulle dele markerne med sin bror. Louis drev således sin del videre og har sidenhen også købt flere marker til.

I dag har Louis således samlet 7 hektar vinmarker … både Premier Cru og Grand Cru i Côte d’Or, Nuits-Saint-Georges i Côtes de Nuit, samt Pommard, Santenay, Corton, Corton Charlemagne og Bâtard-Montrachet i Côte de Beaune.

De fleste af markerne er dog købt af Louis’ bedstefar Lucien Lequin, der bl.a. købte husets første Grand Cru mark Batard-Montrachet og vinmarker i Corton samt Nuits Saint Georges. Det var også Lucien, som startede med at eksportere vinene og fik dem på kortet på det fasionable hotel Waldorf Astoria på Manhattan.

Domaine Louis Lequin et Fils Santenay Vielles Vignes 2018 er fremstillet på 100% Pinot Noir fra 45-60 gamle stokke fra udvalgte marker i Santenay. Klaserne er delvist afstilkede og så er vinen lavet med 10 dages koldmaceration og 15 dages gæring ved relativ høj temperatur, da man ønsker stor ekstraktion. Vinen har herefter lagret 10-12 måneder på 228 liters burgundiske barriques, heraf 20% nye fade,

Dejlig våd, kompleks med knuste rosenblade, garvet læder, mentol, lakrids, ribs, syrlig lys frugt, hindbær, rabarber, kirsebær med en lille landlighed, babybræk – på den gode måde – grønne blade og kaktus, lidt eukalyptus, tørt træ og en virkelig livlig syre … til den stramme side.

Smagen er virkelig lækker … meget mere rund, moden og dermed en anelse anderledes end duften. Der er syrlige kirsebær, ribs, hindbær, virkelig saftig og med en lille sødme, tør bitterhed og lyse, knastørre taninner, der spreder sig i munden som en behagelig steppebrand. Ren, let, tør og syrlig med stringent nerve.

Forhandles af Supervin, hvor en flaske koster 339,95 kr., men kan fås til 279,95 kr. ved køb af 6 flasker.

Vinanmeldelse 5/7