2017 Closerie des Alisiers, Chambolle Musigny 1er Cru Les Charmes, Bourgogne, Frankrig

2017 Closerie des Alisiers, Chambolle Musigny 1er Cru Les Charmes, Bourgogne, FrankrigDen sidste bourgognevin i denne omgang var intet mindre end imponerende og det var denne Chambolle Musigny 1er Cru Les Charmes 2017 fra Closerie des Alisiers og den bekræftede min forkærlighed for Chambolle Musigny.

Closerie des Alisiers er et nyere negociantfirma beliggende i Marsannay og det drives af Stéphane Brocard, som vi er stødt på tidligere her på Houlbergs Vinblog. Det var da jeg smagte hans 2001 Gevrey-Chambertin tilbage i februar måned.

Stéphane Brocard er søn af den berømte Chablis producent Jean-Marc Brocard, men gik i 2007 solo med sit eget projekt Closerie des Alisiers, som er et negociantfirma, hvor han laver vine med druer fra udvalgte marker samt omkring 4,5 hektar egne vinmarker i Chablis og en dyr parcel i Pommard … og mon ikke, at han også køber lidt druer fra sin far.

Han lavede sit lille soloprojekt af flere årsager … dels ambitionerne om at lave vine efter sine egne idéer og ikke blot dele den fremtidige drift af familiens vingård med sine to søskende, sin svoger og sin svigerinde, men derudover ville han også gerne lave vine fra det øvrige Bourgogne og ikke kun Chablis.

Stéphane har et nært og mangeårigt forhold til de vinavlere, som han arbejder sammen med og flere lader ham også producere og aftappe vinene i deres egne kældre. Han forsøger også, at alle vinavlerne driver deres marker økokologisk.

Han laver vinene uden megen indgriben … bare godt håndværk med renhed, frugt og friskhed … autentiske vine med stor respekt for de specifikke terroir fra de forskellige marker og områder. Hans vine er typisk meget friske og andelen af nye egetræsfade aldrig får lov at overstige 20%.

Denne 2017 Chambolle Musigny 1er Cru Les Charmes er lavet på Pinot Noir fra  45 år gamle vinstokke på den berømte Les Charmes mark, som er kendt for at give yndefulde vine med fine dufte. Den er lavet med gæring i åbne kar og er efter endt fermentering lagret 10-12 måneder på barriques, heraf 40% nye fade.

WAUW og 5 gange Ave Maria hvor det dufter godt, virkelig ædel, dekadent og smuk aroma krydret med frydefuld englesang, æterisk, let og svævende elegance og nærmest som vinøs ædel Rolls Royce. I næsen er der modne og sorte kirsebær, jordbær, mælkechokolade og vanilje samt en hel buket blomster, røde roser, trøfler og kærlighed. Hvor er det smukt og man bliver omgående bjergtaget.

Hvor smager det også bare lækkert, cremet, mundsmeltende med behagelig rundhed, vilde og medgørlige tanniner, frisk og blid frugt, en svag bitterhed … modent, elegant med lys frugt, silkefint med en feminin, sart og delikat smag. Det er sgu da jættegodt.

Forhandles af Supervin, hvor en flaske koster 999,95 kr., men kan fås til 849,95 kr. ved køb af 6 flasker.

Vinanmeldelse 6,5/7