Houlberg på tur … med de ældre herrer på vinbarer & Restaurant MellemRum

Mine to gamle arbejdskolleger Gert E og Per V er begge stoppet på jobbet og tiltrådt livet som førtidspensionister. Begge fik ved deres reception i forbindelse med fratrædelserne et gavekort til primært Restaurant MellemRum i Aarhus og forleden skulle det indløses.

Derfor tog vi alle 3 en dødelig onsdag afsted til den jyske stad lidt over middag med statsbanerne aka DSB samt en snedig plan om at besøge et par vinbarer inden vores reservation på MellemRum kl. 18.30. Og som vanlig – og en del af gaven – skulle vi i toget mod Aarhus smage lidt Ribera del Duero saft.

Sidst vi var afsted for nogle år tilbage, da smagte vi en 2012 Flor de Pingus i DSB papkrus, men denne gang var det en 2017 Preludio fra Bodega Sei Solo … også en drønlækker vin, som jeg tidligere har anmeldt her på vinbloggen.

Vi havde også løftet niveauet blot en anelse, så i stedet for papkrus af DSB’s fineste, så havde Gert E medbragt et par vinglas af plastik, men vel ret beset ikke beregnet til at slynge vinen ret meget, men det ser bestemt mere kultiveret ud … og vi var jo også en flok distinkte, pæne ældre herrer.

Med vin, godt selskab … masser af historie sammen, så gik togturen til Aarhus hurtigt og inden vi vidste det, så stod vi i hallen ved Aarhus Banegård og satte kursen mod den første vinbar, som vi – med Gerts research på åbningstider – havde besluttet skulle være Jysk Vinbar.

Jysk Vinbar

Det er vitterlig en hyggelig, god og moderne vinbar med nærmest loungeatmosfære og flinke vintjenere. Vi var nu godt selvhjulpne, da vi kender det mest af sortimentet, så det endte med, at vi bestilte en vin, som både Gert E og jeg havde smagt før og smager pissegodt, nemlig denne;

Det var succes … fabelagtig vin … og vi kunne såmænd sagtens have blevet hængende på Jysk Vinbar, men vi havde allerede hjemmefra besluttet, at vi skulle rundt på nogle flere … så efter at have tømt den dejlige flaske, så listede vi videre.

Pinot Butik & Bar

Derefter ramte vi Pinot Butik & Bar, der – efter min vurdering – ikke har samme serviceniveau som både Jysk Vinbar eller S’vinbar … bl.a. fortalte Gert E, at han før havde besøgt baren og havde spurgt til den bestilte vin … hvor svaret blot var; prøv at google den!

Der var egentlig heller ingen, som lige kom forbi vort bord, så vi fandt i stilhed en vin, som vi ville smage og luskede derefter op og bestilte den. Den var fra et vinhus, som Gert E og jeg selv havde besøgt i Ahr, nemlig Weingut Maibachfarm og det var denne:

Vort besøg kan du i øvrigt læse mere om i blogindlægget; Besøg hos Weingut Maibachfarm … økologisk vingut ude på landet.

S’vinbar

Selvfølgelig skulle vi også forbi Sabines S’vinbar, der jo heller ikke ligger langt fra den foregående bar. Det er altid fedt at komme på S’vinbar, der altid har høj service samt et fabelagtigt vinkort, som byder på noget, som kan passe enhver og endda også til nogle vinnørder som os.

Gert E påtog sig opgaven at finde en unik vin … og det gjorde han både grundigt og godt. Det blev også en af aftenen allerbedste vine og det var nemlig denne:

Det var en vin på 75% Ploussard  og 25% Trousseau … og havde virkelig Ploussard druen lyse, lette og elegante side, meget fin og blomsterrig, så alle de 3 herrer var meget tilfreds.

Restaurant MellemRum

Vi havde allerede hjemmefra reserveret bord på Restaurant MellemRum til kl. 18.30, så derfor indfandt vi os på klokkeslættet og valgte efter et stykke tid en 3-retters middag med lidt vine til. Det skulle vise sig, at være rigtig god mad, mens vinene vist mest må betegnes som værende pænt kedelige.

Menuen vi valgte bestod af

  • Forret; Julegravad laks … trancheret ved bordet
  • Hovedret; Cognacflamberet steak af oksemørbrad … flamberet ved bordet
  • Dessert; Mellemrums guldbar

Lad os se lidt nærmere på retterne:

Julegravad laks … trancheret ved bordet

Fabelagtig stykke laks … blød, smagfuld og lækkert … måske var det islandsk laks, som efter sigende skulle smage af mere og det gjorde dette bestemt. Dertil lidt små dutter … mens vinen fra vinmenuen var en spansk Verdejo, som ikke gjorde meget indtryk.

Cognacflamberet steak af oksemørbrad … flamberet ved bordet

Med hovedretten blev det samme mønster … lækkert og mørt stykke oksekød, mens tilbehøret bestod af noget stegt spinat og andre små ting, mens vinen dertil var en Ventoux fra Rhône og igen til den næsten ligegyldige side med lidt for meget alkohol.

Mellemrums guldbar

Ved dessert havde mætheden efterhånden indfundet sig … men bestod af en lille guldbare … en cremet stykke sødt og anrettet så flot, mens der også kom lidt sød vin dertil … og det var vistnok en Banyuls eller noget i den retning.

Men samlet

Der var som sagt også en lille dessertvin, men den nåede jeg ikke at få foto af, men den var egentlig heller ikke noget særligt, så jeg opgav faktisk at få tjeneren til at hente flasken.

Konklusionen blev, at Restaurant MellemRum bestemt er et besøg værd, for de har lækker mad, men lad vær – som på mange andre ret gode restauranter – at vælge vinmenuen, men find en eller to flasker, som du i stedet vil nyde.

Plan B – Vin & Tapasbar

Derefter besluttede vin, at der da lige var tid til et ekstra glas vin inden vi skulle med toget hjem. Plan B, ligger jo ikke langt fra vores sidste sted, så det var naturligvis en god idé … selvom baren faktisk var tæt på lukketid sådan en dødelig onsdag aften.

Vi satte os i hyggekrogen Druen, men det blev kun til et enkelt glas … Gert E og Per B valgte en PSI vistnok, mens jeg tog et glas  Hacienda Monasterio, men valgte at lægge pennen og fik derfor ingen noter eller fotos af vinen … blot nydelse inden turen hjem.

Derefter luskede vi mod banegården, men nåede at købe en nossebajer til at nyde på hjemrejsen … tak for en god tur I gamle førtidspensionister.