2017 Selva Capuzza, Hirundo Lugana Brut Metodo Classico Millesimato, Lombardiet, Italien

2017 Selva Capuzza, Hirundo Lugana Brut Metodo Classico Millesimato, Lombardiet, ItalienNæste var var også bobler, men ikke fra Tenuta Roveglia, da den var fra Luca Formentinis vinhus  Selva Capuzza. Det var nemlig hans 2017 Hirundo Lugana Brut Metodo Classico Millesimato.

Selva Capuzza drives af Luca Formentini som 4. generation på vingården, der er grundlagt helt tilbage i 1917.

Derfor står der også tallet 100 på etiketten af denne Hirundo Lugana Brut Metodo Classico Millesimato 2017, hvilket naturligvis markerer 100 års dagen for vinhusets første høst.

Samlet har vingården 50 hektar jord fordelt på olivenlunde, skov samt vinmarker, der dækker 3 DOC appellationer, nemlig Lugana, San Martino della Battaglia og Garda Classico og det er selvfølgelig Turbiana druen, som er hoveddruen på Selva Capuzza. Derudover er der også lidt røde druer som Groppello, Sangiovese, Barbera og Marzemino.

Udover vineriet, som driver Formentini familien også et lille agriturismo samt en charmerende restaurant. Det er Vincenzo og Adriana Formentini, der står for restauranten.

Vinene laves af Luca Formentini og det sker i et moderne vineri, som blev bygget i 2001 for at imødekomme en moderne produktionen … lige fra presningen af ​​druerne til vinificering, lagring og aftapning.

Samlet laves der 12 forskellige vine … de fleste husets logo, som er en lille dekorativ krusedulle, som stammer fra en gammel stenportal fundet på ejendommen. Det er vel nærmest et relief  af to blomster eller kurvede krøller på hovedet af hinanden.

Ved vor smagning sad jeg lige overfor Luca Formentini og fik en god snak med ham. Han er utrolig rart, meget relax og virkelig cool. Han er samtidig meget musisk og spiller guitar … nærmest noget new age eller meditativ musik. Det fik vi en god snak om og jeg anbefalede ham at lytte til det danske jazzorkester Girls On Airplanes.

Han anbefalede omvendt, at jeg burde høre musik fra Aldous Harding … og jeg forstår komplet hans begejstring.

Nå, nok snak … lad os se nærmere på denne Hirundo Lugana Brut Metodo Classico Millesimato 2017, der selvfølgelig er på Turbiana druen, vinificeret i rustfrie ståltanke alene med druernes naturlige gærceller og lagret en periode inden aftapning på flaske og så en andengæring i 15-30 måneder afhængig af årgangen. Der er kun lavet 4.000 flasker af denne årgang 2017.

I næsen er vinen langt mere grøn end foregående, mere støvet med intens power, melon, pærer, æbler, grape og lidt havtorn, franskbrød, wienerbrød og mørdej, let harpiks, svag sødme, blomster, cedertræ samt jod og let peanuts.

Smagsmæssigt god friskhed, lemon og grønne æbler, boblerne blødere og mere kontrollerede end den forrige, vild god syre og en vild surhed. Det er en vin, der nærmest skriger på mad, men også smager forrygende uden som et glas til velkomst … tror den vil overrumple mange. 5 store tomler med pil op.

Vinene fra Selva Capuzza er ikke fundet herhjemme, men denne koster 16,80€ i hjemlandet … svarende til 125 kr. og det er sgu ret billigt for denne vin.

Vinanmeldelse 5/7