2018 Zenato, Lugana Riserva Sergio, Veneto, Italien

2018 Zenato, Lugana Riserva Sergio, Veneto, ItalienDen sidste Lugana vin ved vores velkomstaften på Il ristorante La Lepre var også lavet af Alberto Zenato himself, for det var en 2018 Lugana Riserva Sergio.

Her kommer alle druerne fra én enkelt mark, Massoni marken, der også er den ældste af husets marker og beliggende tæt på Peschiera. Igen er det 100% Trebbiano di Lugana aka Turbiana og vinstokkene er omkring 50 år gamle.

Vinifikationen foregår delvis i store 50 hektoliter egetræstønder, 300 liter Tonneaux fade og ståltanke med en gæring over 15 dage. Derefter er vinen lagret 18 måneder i samme fade og tanke inden aftapning på flaske og yderligere 6 måneders lagring. Dermed er kravet om 24 måneders lagring for en Riserva opfyldt.

Vinen er selvfølgelig opkaldt efter Sergio Zenato og kommer i nummererede flasker.

I næsen er fadpræget også tydelig, men det gør samtidig vinen en tak mere kompleks, tæt, dyb og koncentreret, for WAUW hvor er duften næsten afgrundsdyb, fed, svulstig og igen med lidt voks og blomsterpollen. Der er pærer, fersken, mælkechokolade samt vaniljestænger.

Hvor smager den også godt, fyldig, cremet og alligevel med bid, nærmest et svagt saltet, mineralsk og let bittert bid. Der er slet ikke så megen grape og citroner som hos de foregående, men mere lidt grønne æbler, som giver vinen lidt syre og rank ryg.

Forhandles af Kjær Sommerfeldt, hvor en flaske koster 279 kr.

Vinanmeldelse 5,5/7