2018 Domaine Barmès-Buecher, Pinot Gris Rosenberg, Alsace, Frankrig

2018 Domaine Barmès-Buecher, Pinot Gris Rosenberg, Alsace, FrankrigFra Domaine Barmès-Buechers Millésimes Alsace DigiTasting® smagekasse skulle jeg også lige smage en Pinot Gris … nemlig en 2018 Pinot Gris Rosenberg.

Bjerget med roser …  Barmès-Buechers parcel på Rosenberg ligger med en eksponering mod øst og nord på marken, som er beliggende ved Wettolsheim på en bjergskråning med kalk, ler og sandsten i undergrunden.

Vinen er egentlig lavet som husets andre hvidvine, hvilket således betyder med forsigtigt pres af druerne over 9-15 timers, hvorefter vinen er spontangæret på druernes naturlige gærceller.

Derpå har vinen lagret en periode sur lie med jævnlig omrøring af de fine gærrester i store, gamle foudres. Vinen er tappet på flaske med en let filtrering samt en lille smule svovl.

Sjovt nok har denne Pinot Gris lige et strejf af petroleum, men ganske lidt. Men så kommer der lidt blide og søde æbler, æblemost, gule og saftige ferskner, grillede citroner, meget omgængelig med fortsat med denne lidt funky aromatiske landlighed suppleret med småsaltede mineraler.

I munden er vinen blød og cremet, men der er sgu godt med syre samt lemon bitterhed-. Der er en forholdsvis tør vin med en delikat lang syre, masser af smag og tæthed, mineraler og dermed bliver det aldrig en sød og ligegyldig Pinot Gris, men én med bid og karakter.

Herhjemme forhandles vinene af Laudrup Vin, men denne er ikke fundet i sortimentet, så prisen kender jeg ikke.

Vinanmeldelse 4,5/7