2019 Domaine Mann, Pinot Noir Steinweg, Alsace, Frankrig

2019 Domaine Mann, Pinot Noir Steinweg, Alsace, FrankrigDen bedste Pinot Noir jeg smagte ved Millésimes Alsace DigiTasting® vinmessen var denne Pinot Noir Steinweg 2019 fra Domaine Mann.

Sébastien Mann laver sin Pinot Noir med spontangæring på små 223 liters barriques. Der tages hensyn til månecyklerne qua husets biodynamiske tilgang, men vinen lagrer også omkring 10 måneder inden stabilisering med en smule svovl og så en ufiltreret aftapning på flaske. Der laves alene 1.700 flasker Pinot Noir Steinweg om året. Dens franske navn er i øvrigt Pinot Noir Chemin de Soleil.

Dejlig direkte og frisk frugt … lige i fjæset. Der er bitre kirsebær, hindbær og ribs, masser af mineraler, masser af syre, lidt støvet fad, men den har bare en ultra lys, transparent lethed, som bare er så elskelig.

I munden er det lidt samme historie, bare så lys, stringent med sure kirsebær, granatæbler, hindbær, ribs, let lakrids, fennikel, svag brændt sødme … ihhh, hvor det altså er en god Pinot Noir.

Fundet herhjemme hos Compagniet, hvor en flaske (2016) koster 250 kr.

Vinanmeldelse 6/7