2017 Domaine Zind-Humbrecht, Pinot Gris Heimbourg, Alsace, Frankrig

2017 Domaine Zind-Humbrecht, Pinot Gris Heimbourg, Alsace, FrankrigSidste vin i smagekassen fra Domaine Zind-Humbrecht blev denne 2017 Pinot Gris Heimbourg.

Marken Heimbourg ligger ved Turckheim er samlet på 8 hektar og heraf har Zind-Humbrecht de 4 hektar, som oprindeligt blev købt af Leonard Humbrecht.

Han var fascineret af denne fine 35-50% stejle kalkstensholdige mark, som mod øst ligger lige op til Grand Cru marken Brand. De stejle skråninger har altid gjort det svært at arbejde på marken, hvorfor en del af marken også forfaldt efter første verdenskrig, da mange vinavlere foretrak de lavere beliggende marker, hvor vinstokkene var mere produktive.

Sådan er det ikke i dag … der er vinene fra Heimbourg marken nu meget efterspurgte. Hos Zind-Humbrecht dyrker de både Riesling, Pinot Noir, Gewurztraminer og Pinot Gris på marken … Pinot Gris vinstokkene fylder mest med hele 1,6 hektar og plantet tilbage omkring 1983.

Pinot Gris er en mindre skrøbelig drue end Riesling og accepterer derfor koldere temperaturer og vind. Den er derfor plantet på den øverste del af vingården. Udbytterne er naturligvis små og i denne vin høstet med beskedne 22 hektoliter pr. hektar, hvilket giver vinen stor koncentration og ekstra niveau af smag og kompleksitet.

Vinen er lavet med langsom gæring og har lagret 15-16 måneder sur lie … flasket i januar 2019. Vinen har 5,2 gram restsukker pr. liter.

Dejlig landlig duft … mødding møder lidt armsved, abrikos, fersken, mango, banan, blomsterpollen, let lynghonning og så samtidig nogle salte mineraler. Måske en smule reduktiv, men de mange blomster og mineraler giver et storladent, parfumeret og lækkert indtryk.

I munden er der også både mineraler og eksotisk frugt i infight … masser af kraft med pærer, abrikos, fersken og mange, salte mineraler, en vis tæt og olieret fyldighed, mens sødmen går hånd i hånd med en rank ryg, bittersyre og lang eftersmag.

Forhandles af Erik Sørensen Vin, men denne er ikke fundet i sortimentet. Vil gætte på, at prisen ligger omkring 400-450 kr.

Vinanmeldelse 5,5/7