2017 Weingut J. Neus, Ingelheimer Chardonnay R, Rheinhessen, Tyskland

2017 Weingut J. Neus, Chardonnay R, Rheinhessen, TysklandSidste sæt i Mr Rubys tvekamp mellem både tyske, fransk og oversøisk Chardonnay startede med Ingelheimer Chardonnay R 2017 fra Weingut J. Neus og den endte også med at blive aftenens samlede vinder.

Ligesom med Jülg, så har jeg også for et par måneder siden været til en onlinesmagning med vinmageren Lewis Schmitt fra den gamle smukke vingård på Bahnhofstraße i Ingelheim. Den smagning – og masser om vinhuset J. Neus – kan du læse om i mit blogindlæg Mr Rubys online vinsmagning med Lewis Schmitt fra Weingut J. Neus.

Ingelheimer Chardonnay R er lavet med druer fra vinstokke på marker, der ligger på den modsatte dal af Mainzer Berg, hvor Neus jo har sine topmarker Horn og Pares. Det er ifølge Lewis Schmitt en optimal placering til netop Chardonnay med en leret og kalkholdig jord.

Efter høst er vinen presses og har så gæret med halvdelen i rustfrie ståltanke og resten i 500 liter træfade … og sådan er vinen bagefter også lagret og vistnok i 12 måneder.

Det er en ekspressiv, eksplosiv vin … masser af duft, kraft og masser fylde, smørfed, tyk og svulstig, maskulin og siger åbenlys stolt; her kommer jeg. Der er nøddeagtige noter, modne æbler, pærer samt tropisk frugt, fersken, let asparges, citrus, vanilje og søde krydderier.

Smagen er lidt det samme, for her får du både i pose og sæk … først en stor krop med masser af oosh, kraft og bulder, men samtidig også  pænt slanke ben med en fremtrædende syre, kalket mineralitet, salt, røg og lidt nødder. Det er sgu fremragende. Det er ikke en feminin, let eller sart vin, men den smukke balance i smagen giver imidlertid en svævende fornemmelse sammen med det syrlige, faste og friske bid, så man kan ikke undgå at blive begejstret. Jeg gav 96 point.

Forhandles af Mr. Ruby, hvor en flaske koster 349 kr.

Vinanmeldelse 6/7