2016 Andrea Oberto, Barolo, Piemonte, Italien

2016 Andrea Oberto, Barolo, Piemonte, ItalienByggemødet bød også på andre kendte navne, som nu fx Andrea Oberto … den lille piemontiske Barolo producent i La Morra og det blev med hans basis Barolo i årgang 2016.

Azienda Agricola Andrea Oberto ligger en smule nordøst for byen La Morra i det skønne Piemonte. Andrea Oberto var oprindelig lastbilchauffør, og så passede han derudover 3 hektar vinmarker, som han havde arvet fra hans far. De fleste af druerne blev solgt til det lokale kooperativ Cantina Soziale, mens en lille del blev lavet til vine og drukket af familien eller solgt til private kunder i store demijohns.

Senere opgav Andrea dog jobbet som lastbilchauffør og helligede sig sin passion for vin. Og de små 3 hektar vinmarker er nu blevet til 16 hektar, hvorved den årlige produktion ligger på mere end 100.000 flasker vin. Og fra kun at blive solgt lokalt, så eksporteres Obertos vine nu over hele verden.

I dag er sønnen Fabio Oberto også indtrådt i familieforetagendet og sammen med faderen laver huset en række rigtig spændende vine, nemlig 11 forskellige, bl.a. Dolcetto, Barbera, Langhe og selvfølgelig Barolo, hvor denne Barolo er huset almindelige Barolo.

Azienda Agricola Andrea Obertos topmarker er de 3 marker Brunate, Rocche og Albarella på henholdsvis 0,6 hektar, 0,8 hektar og 0,8 hektar. Denne standard Barolo er lavet med druer fra 3 forskellige vinmarker på samlet 1,1 hektar i La Morra.

Vinen er lavet med fermentering ved 32 grader, en maceration på knap 2 uger og derefter lagres vinen 24 måneder i både barriques og store, gamle egefade … vel således en mellemting mellem modernist og traditionalist, men nok mest det første. Der laves årligt 16.000 flasker af denne Barolo.

I næsen er det klassisk Barolo med violer, roser, syrlig, let og lys frugt, ribs, granatæbler, sure kirsebær, lyse blommer, en ren og klar balsamisk, italiensk syre, hybenroser, gazebind og kul.

Smagen er rigtig tør, fin med syrlig frugt, både granatæbler, tranebær og ikke megen fyldig modernisme her. Vinen har også en meget hård  side med sten, salt og mineraler, straffende tørre tanniner og endnu utrolig ung Barolo, som med fordel kan hengemmes i kælderen nogle år endnu.

Forhandles bl.a. af Gallovini, hvor en flaske koster 349 kr., mens prisen er 229 kr. ved køb af 6 flasker.

Vinanmeldelse 5,5/7