2019 Weingut Kruger-Rumpf, Binger Riesling, Rheinhessen, Tyskland

2019 Weingut Kruger-Rumpf, Binger Riesling, Rheinhessen, TysklandDenne 2019 Binger Riesling med druer fra Große Lage marken Binger Scharlachberg i Rheinhessen fra Weingut Kruger-Rumpf i Nahe er en lille saftig perle med drikkeglad lækkerhed.

Vinhuset Kruger-Rumpf ligger i Nahe midt i byen Münster-Sarmsheim med Nahe floden – en af  en af Rhinens mange bifloder – som nabo. Og den gamle bygning i byen huser udover vineriet også en god gammel restaurant & weinstube samt selvfølgelig udlejning af lidt Gästezimmer. Vi griber vinglasset og i en tætpakket weinstube synger med på de bedste tyske drikkeviser og glemmer COVID-19 for en stund. Prosit.

Vingården ejes af Stefan Rumpf, men det er i dag nu sønnen Georg Rumpf, som efterhånden har overtaget driften, dog med lidt hjælp fra broderen Philipp, der står for markedsføring. Georg overtog driften fra sin far i 1984, mens hans hustru Cornelia passer både weinstube og værelsesudlejning.

Familien har været vinbønder siden 1708, mens vingården er bygget omkring år 1830 med vineri i kælderen. Samlet har familien omkring 27 hektar vinmarker og de bedste marker er Münsterer Pittersberg, Dautenpflänzer, Rheinberg og Kapellenberg, Dorsheimer Burgberg samt Binger Scharlachberg. Den sidstnævnte ligger dog reelt ikke i Nahe, men i Rheinhessen.

Den årlige produktion ligger på omkring 145.000 flasker vin og omkring 70% af produktionen er faktisk på Riesling. På markerne  Münsterer Pittersberg og Münsterer Dautenpflänzer er vinstokkene med Riesling over 50 år gamle.

Udover Riesling, så dyrker familien også sorterne Silvaner, Weißburgunder, Grauburgunder, Frühburgunder, Spätburgunder, Chardonnay, Scheurebe og Gewürztraminer. Siden 1992 har Weingut Kruger-Rumpf været medlem af VDP … Verband Deutscher Prädikatsweingüter.

Her smager vi netop en Riesling lavet af druer fra husets eneste mark i Rheinhessen, altså Binger Scharlachberg, der egentlig er en Große Lage mark, der samlet er på 25 hektar, hvoraf Kruger-Rumpf har 3 hektar.

Vinen er dog ikke en Große Gewächs, men altså en Ortsweine, der er efter endt fermentering er lagret med 60% på großes holzfass og 40% på edelstahl … store egefade og ståltanke.

Næsen er til at blive glad i låget af … tykke, fede tropiske frugter møder æteriske petroleumsnoter i skøn alliance. Frugten er både abrikos, mango, ananas, grillede citroner suppleret med fennikel og lidt salt. Der er også snert af grape, pebermynte, en anelse nødder og så grønne urter.

I munden har vinen også både en kæk fedme, men heldigvis også masser af syrlig friskhed, grønne æbler, småbitter grape, æblemost, godt med velsmag. Man kan godt smage, at vinen er blevet forkælet af lidt großes Holzfass, selvom det på ingen måder gør vinen tung eller for opulent, for friskheden er bestemt bevaret. Det er vin, som man kan drikke hektoliter af og et flot niveau for en Ortsriesling, så dermed 5 store tomler med pil op.

Forhandles af Vinvärket, hvor en flaske koster 179 kr.

Vinanmeldelse 5/7