2019 Carlo Revello & Figli, Langhe Nebbiolo, Piemonte, Italien

2019 Carlo Revello & Figli, Langhe Nebbiolo, Piemonte, ItalienDe fleste ved, at jeg er pjattet med Langhe Nebbiolo, for man får ofte lækker vin til fornuftige penge. Denne Langhe Nebbiolo fra Carlo Revello & Figli smager også bare monstergodt.

Vingården ligger ved Serra dei Turchi i skønne La Morra og drives af Carlo Lorenzo med hjælp fra hans hustru og to sønner Erik og Niklas. De har dejlige nordiske navne, men det skyldes, at Carlo er svensk gift med Paola Lili Brosow, der er barnefødt i Stockholm, men senere flyttede til Østrig og senere Italien, hvor hun mødte Carlo.

Sammen har familien 6 hektar vinmarker og laver årligt 45.000 flasker vin fordelt på 4 forskellige vine på henholdsvis Dolcetto, Barbera og Nebbiolo … og stilen er modernistisk og de har således altid været de nærmeste disciple til Elio Altare.

Det betyder med andre ord altid grøn høst, kort maceration og lagring på de små barriques fremfor de klassiske, traditionelle store og gamle botti.

Carlo drev tidligere Revello vingården sammen med sin bror Lorenzo, men de valgte for år tilbage at dele deres vingård op i to dele, så deres børn – der er er uddannet indenfor vin – ikke skulle slås om ejerskabet senere. Det betyder, at Carlo Revello e Figli med tiden skal drives af Erik og Niklas.

Det er dog Erik, der er mest vintosset og i 1995 uddannet vinmager fra Enologica Umberto I di Alba og senere også har arbejdet hos en række forskellige i både Langhe og udlandet. Niklas er derimod uddannet indenfor ingeniørvidenskab ved Polytechnic i Torino.

Her smager vi så husets Langhe Nebbiolo, hvor druerne kommer fra vinmarker ved Annunziata i 230-250 meters højde og fra vinstokke plantet tilbage i 1960.

Vinen er lavet … først med premaceration i vandrette roterende maceratorer omkring 4 dage og så gæring i rustfrie ståltanke over 10 dage, hvorefter den malolaktiske gæring også er sket i tankene inden lagring på brugte franske barriques i 12-14 måneder.

Vinen er fin transparent i glasset, hvilket vi jo elsker og det gør det ingenlunde ringere, at vinen duftmæssigt har en dejlig æterisk samt fin lys duft med violer, blodrøde roser, svampe, lys modne bær, ribs,  hindbær, masser af italiensk balsamisk syre, ler, tør jord og hvor er det vitterlig en aroma, som vil få mange Barolo’er til at rødme af misundelse.

I munden er der fortsat denne lyse lethed, hvilket kombineres fint med sødme, lys balsamisk syre, lyse og sødbitre bær, jordbær, ribs og hindbær, tørre og alligevel lette tanniner, meget lette krydderier og frisk, levende og spændstig i udtrykket. Det er sgu svært ikke at blive forelsket i denne Langhe Nebbiolo. Klart 5 med kæmpestore pile op.

Forhandles af Vinmonopolet, hvor en flaske koster 180 kr. ved køb af 6 flasker.

Vinanmeldelse 5/7