2014 Domaine de la Côte, Memorious Pinot Noir, Californien, USA

2014 Domaine de la Côte, Memorious Pinot Noir, Californien, USABag Domaine de la Côte står vinmageren Sashi Moorman og hans kone Melissa. De laver vin i Santa Rita Hills i Californien og her smager vi deres Memorious Pinot Noir i årgang 2014.

Der i Santa Barbara County omkring 5-10 kilometer fra Stillehavet har parret samlet 20 hektar vinmarker fordelt på 6 parceller i de kølige bakker øst for Santa Rita Hills. Jorden er der rig på gammel kisel og de fleste af markerne ligger i 3-400 meters højde over Santa Ynez floden … helt perfelt for Pinot Noir og Chardonnay.

Sashi og Melissa startede projektet Domaine de la Côte i 2007, hvor de plantede deres vinmarker … de fleste med frø, som Melissa havde indsamlet fra en masse forskellige kloner af Pinot Noir og så spiret inden de blev plantet på markerne.

Tilgangen i kælderen er fuldstændig minimalistisk, bl.a. anvendes ingen svovl før efter malolaktisk gæring, ingen filtrering og minimalt brug af nye fade. Der anvendes hele drueklaser, hvilket bl.a. er med til at give en fantastisk syre og vinene et let frisk og urtet præg.

Denne Memorious Pinot Noir er lavet med 50% drueklaser fra en mark med de mange forskellige Pinot Noir kloner … hvide, rosé og røde kloner af Pinot Noir. Vinen har gæret i åbne betontanke alene med druernes naturlige gærceller og der bruges intet svovl før efter den malolaktiske gæring. Så er vinen lagret 14 måneder måneder på franske egefade, heraf 20% nye fade og tappet uden filtrering.

Hvor dufter vinen dog godt … æterisk, let, luftig med ribs, hindbær, lyse kirsebær, våd dekadence, våde fade, appelsinskal, blomster, let tobak, vanilje, vaniljekranse og brunkager, hvid peber, grønne blade, knust sten og stram syre.

Smagen er streng, grøn, lys, syrlig, fin med salt, elegant og småvild syre. Det er tanninerne dog ikke, for de er fint polerede, men frugten er tæt, præcis, spændstig samt frisk med ribs, hindbær og tranebær. Det virker på ingen måder som amerikanske Pinot Noir … snarere langt mere grøn og burgundisk … lækkert. Klart 6 fine tomler med stor pil op.

Forhandles af Laudrup Vin, hvor en flaske koster 678 kr., mens prisen er 502 kr. ved køb af 12 flasker.

Vinanmeldelse 6/7