2015 Domaine Rossignol-Cornu et Fils, Volnay, Bourgogne, Frankrig

2015 Domaine Rossignol-Cornu, Volnay, Bourgogne, FrankrigNår vi nu har forvildet os til Volnay, hvorfor så ikke smage mer’ Volnay? Jeg er frisk. Den næste er en Village vin fra Volnay og fortsat fra Rossignol, men her er det fra Domaine Rossignol-Cornu et Fils.

Vinhuset i Volnay – ikke så langt fra det forrige Domaine Michel & Marc Rossignol og har rødder tilbage til 1840, hvor familierne Rossignol fra Volnay og Cornu fra Pernand-Vergelesses slog pjalterne sammen. Siden 1989 er familiens vingård blevet drevet af seneste generation i form af Didier Rossignol, dog med hjælp fra sønnen Julien.

De har knap 6 hektar vinmarker, som både ligger i Volnay, men også Pommard, Pernand-Vergelesses og Mersault. I markerne arbejder de efter lutte raisonée, altså kun sprøjtning, hvis det ikke kan undgås og så kun et par pløjninger om året og ellers holdes høstudbyttet nede for at give ekstra intens smag til druerne.

Markerne høstes dog med maskiner, hvilket ifølge Didier Rossignol giver druerne lidt mere sødme, da høstmaskinen efterlader umodne og rådne druer tilbage. I vinkælderen arbejder far og søn med kølig maceration over 10 -20 dage, men afslutter gæringen ved 35 grader for at sikre vinen den rette farve.

Vi starter med at smage deres Village vin, hvor Pinot Noir druerne kommer fra nogle 30-45 år gamle vinstokke på markerne Les Grands Poisots og Les Grands Champs klods af en 1er Cru marken Les Mitans.

Efter høst er der sket afstilkning, en koldmaceration i 6 dage samt gæring i betontanke over 10-20 dage. Efter endt fermentering er vinen lagret 12 måneder på barriques, heraf 10% nye fade.

Næsen er pænt lys og har fin, let frugt, masser af frisk egetræ, blomster, masser af blomster, roser, tulipaner og pollen, hyben, tranebær og kirsebær. Der er ikke så fint, kompleks, feminint og sart som foregående vin, men har en friskhed, lidt kant og fennikel.

Der er noget bid i smagen, masser af skarpe kanter og syrlig frugt, ribs, sure kirsebær og sure rønnebær, lidt svag lakrids, en rustik og markant fyldig syre. Det er fortsat en ung vin, som bestemt kun vil ha’ godt af at modnes nogle flere år.

Forhandles af Supervin, hvor en flaske koster 349,95 kr., mens vinen i øjeblikket er på tilbud til 249,95 kr. ved køb af 6 flasker.

Vinanmeldelse 4,5/7