2016 Weingut J. Neus, Ingelheimer Pares Spätburgunder GG, Rheinhessen, Tyskland

2016 Weingut J. Neus, Ingelheimer Pares Spätburgunder GG, Rheinhessen, TysklandDet passede som fod i hose, at jeg til webinaret med J. Neus som den sidste vin skulle smage deres 2016 Ingelheimer Pares Spätburgunder Großes Gewächs, for jeg har tidligere smagt vinen i både årgang 2014, 2015, 2017 og 2018.

Große Lage marken Pares er samlet på 9 hektar og dens navn betyder Paradis. Som tidligere  nævnt, så ligger den på Mainzer Berg skråningen og Weingut J. Neus ejer parceller på samlet 3,5 hektar af Pares. Det er en vinmark, som har været kendt som en fremragende mark allerede i den sene middelalder.

Marken har en jord med kalk, lerjord og højt stenindhold. Denne vin fra Pares marker er spontangæret med 30% hele klaser i små åbne gæringskar og dernæst lagret på gamle egetræsfade i 18 måneder.

Duftmæssigt er vinen slet ikke så åben som forrige Horn 2018 og det var faktisk tilfældet hele aftenen. På dag 2 åbnede den dog langt mere op, så det er en vin, der lige skal ha’ lidt geduld, som de vistnok siger i det tyske broderland. På dag2 kommer der lidt flere animalske noter med sød hestestald samt landlighed frem, som var noget sværere at detektere lige efter åbningen.

Frugten er tranebær, kirsebær og måske endda også lidt mørkere bær, hvilket så til gengæld suppleres med en virkelig stringent, grøn syre, der lige ætser sig igennem alle noterne … herunder de små, fine og svage aftryk fra fadene, nødder, vanilje, kanel. violer, gazebind og lidt tjære. Men det bliver aldrig vildt som med 2017’eren … på den måde er de to årgange duftmæssigt som yin og yang.

Til gengæld sidder smagen lige i skabet … men altså uden også at være lukket. Her er skabsdørene langt mere åbne med blød, rund og alligevel frisk lys frugt, rabarber, tranebær og ribs, men mørkere end Horn … som om, at der er en anelse mere bundtræk. Der er peber og godt med frugtsmag, der både har sødme, syre, svag bitterhed, nogle balsamiske elementer og klar, saltet mineralitet. Det er vin, som du lige skal arbejde lidt med, lufte, snuse og svinge … men så bliver du også belønnet big time.

Forhandles af Mr. Ruby, hvor en flaske koster 449 kr.

Vinanmeldelse 6/7