2014 Bodegas La Horra, Corimbo I, Ribera del Duero, Spanien

2014 Bodegas la Horra, Corimbo I, Ribera del Duero, SpanienNæste Ribera del Duero vin er ligeledes rigtigt spændende, da den stammer fra Rodas projekt Bodegas La Horra … og derfra smager vi deres topvin. som hedder Corimbo I.

Det er brødrene Balbás på Bodegas Roda i Rioja, som i 2009 startede projektet La Horra. De havde efter mange års forskning i mange forskellige områder fundet, at der var stort potentiale i området La Horra i Burgos i Ribera del Duero. Men det var først i 2011, at de endelig begyndte og sælge deres vine fra dette prestigefyldte projekt.

Deres vinmarker ligger omkring La Horra, Roa, Anguix, La Aguilera og Quintana del Pidio og drives alle økologisk. Jeg kan imidlertid ikke se, hvor mange hektar de har … men det er begrænset og de dyrker da også kun Tempranillo og laver kun 2 forskellige vine.

Denne Corimbo I er deres topvin, hvor Tinta del País aka Tempranillo druerne kommer fra vinmarker i La Horra og Roa, hvor vinstokkene i gennemsnit er 50 år gamle. Vin er lavet på både store egekar og ståltanke med spontangæring alene med druernes naturlige gærceller.

Efter endt fermentering er vinen lagret 16 måneder på egefade, heraf 80% franske fade og 20% amerikanske fade.

Næsen emmer af dyb, mørk frugt … godt med solbær, blåbær, blommer, meget moden i frugten, lidt skocreme. brændte og ristede noter, chokolade, blomster, dybsort blæk og gammelt træværk. Det er en fyldig fætter.

Der er også skruet på for volumen rent smagsmæssigt, hvor der i starten mærkes lidt sprit aka alkohol, men det forsvinder nu med en smule luft i glasset og et kvarters tålmodighed. Det er en vin, som så vitterlig passer godt til julemaden og løfter sig sammen med julemad og godt selskab. Igen er der også blæk, skovbund, mentol masser af stramme tanniner samt en smule tørt kakaopulver, sort te med lidt bitterhed og vilde urter. Klart 5,5 fingre med pil op.

Forhandles af Philipson Wine, hvor en flaske koster 449,95 kr., mens prisen er 375 kr. ved køb af 6 flasker.

Vinanmeldelse 5,5/7