2018 Weingut Jülg, Schweigener Sonnenberg WB Spätburgunder, Pfalz, Tyskland

2018 Weingut Jülg, Schweigener Sonnenberg WB Spätburgunder, Pfalz, TysklandWB’et i denne Schweigener Sonnenberg WB Spätburgunder fra Weingut Jülg = Wormberg, der er en parcel på Sonnenberg marken. De to topvine WB og KB var de sidste vine i den lille Spätburgunder anno 2018 smagning hos Mr Ruby.

I tidligere år har Johannes Jülg blandet druerne fra de to små mark parceller Wormberg og Kammerberg på Sonnenberg marken i sin vin Sonnenberg Spätburgunder, men allerede i årgang 2017 lavede han for første gang to topvine fra hver af de to marker … og WB betegnelsen afslører selvfølgelig, at her kommer druerne fra Wormberg parcellen.

Wormberg er dialekt for varmt bjerg. Parcellen har en lidt sydvestlig orientering og ligger nærmest som et amfiteater for enden af en dal, hvor der bliver rigtig varmt, især i aftentimerne og med en undergrund præget af kalksten.

Vinen er lavet med spontangæring alene på druernes naturlig gærceller og efter endt fermentering er vinen lagret 18 måneder på brugte barriques og store egefade og er så efterfølgende aftappet ufiltreret på flaske. Modsat Twardowski og Neus er 2018 vinene allerede frigivet.

I næsen er der godt med modne kirsebær, men bestemt også lysere frugt som ribs, granæbler, hyben og en næsten hysterisk grøn, urtet kant med både gran, nelliker, fennikel kombineret med røg og tydelig fadpræg med lidt mørk chokolade, svag vanilje og ellers lidt landlige samt animalske elementer.

Smagsmæssigt er det en blød og moden vin med kraft, rundhed og intens dyb kraft. Den har et krydret touch og inde i munden breder vinen sig ud og fylder hele kæften. Igen er det masser af kirsebær og lysere bær, men det er nu alligevel syren, som styrer showet. Den er så godt understøttet af stor tørhed, klare tanniner, lidt bæk, men på en eller anden måde, så passer syren godt sammen med den lidt modne frugt og vinens store kraft.

Forhandles af Mr Ruby, hvor en flaske koster 349 kr.

Vinanmeldelse 6/7