2018 Weingut Peter Wagner, Spätburgunder, Baden, Tyskland

2018 Weingut Peter Wagner, Spätburgunder, Baden, TysklandWeingut Peter Wagner er en lille familiedrevet vingård, der ligger i den lille by Oberrotweil i Kaiserstuhl. Derfra smager jeres flittige Spätburgunder elskende vinblogger nu husets basis Spätburgunder.

Peter Wagner grundlagde sit vinhus i 2016 efter han havde været kældermester en periode hos det anerkendte Weingut Franz Keller Schwarzer Adler i nabobyen Oberbergen.

Peter Wagner har samlet 7 hektar vinmarker og de fleste har han overtaget fra sin far, men dyrker dem nu biodynamisk, selvom huset ikke er certificeret. Men det betyder, at markerne bl.a. gødes med hestemøg fra egne heste, ligesom der plantes masser grøngødning og jorddække mellem vinstokkene. Dette gør Peter for at undgå udvaskning af næringsstoffer, minimere fordampningen i tørre perioder og ikke mindst for at sikre en høj biodiversitet.

De bedste af markerne er parceller på Henkenberg, Schlossberg, Kirchberg og Eichberg. I de fleste markerne er jorden vulkansk og basaltisk, hvilket er med til at give vinene masser af mineralsk nerve og karakter. Der høstes tidligt med lavt sukkerindhold for at sikre vine med lav alkohol og høj syre.

Dette er med til at fremhæve nerven i vinene og ikke mindst terroiret. I kælderen arbejdes der med spontangæring og minimal indblanding, og der tilsættes blot en lille smule svovl ved aftapning på flaske. Derudover arbejder Peter både med små brugte fade og lang lagring på bærmen.

Vi starter med at smage Peters basis Spätburgunder … en Gutswein, hvor druerne kommer fra de vulkanske marker omkring Oberrotweil og så er vinen lavet med spontangæring og efterfølgende lagring på brugte fade.

Vinen har en meget dejlig og lidt vild aroma … faktisk svag klassisk Spätburgunder med jordbær, kirsebær, måske endda lidt Amarena kirsebær, stor saftighed fornemmes sammen med grønne noter, urter, krudt, egetræ, kanel, nelliker og rosenblade.

Smagen er meget ren og direkte med fin lethed, igen jordbær, kirsebær samt en krydret syre. Der er lidt modenhed over frugten, som virker lys, venlig med lidt kant. Samlet gør det vinen rigtig fin og behagelig og et fint niveau for sådan en Gutswein.

Forhandles af Vinifikant, hvor en flaske koster 110 kr.

Vinanmeldelse 4,5/7