2005 Vineyard 7 & 8, 7 Reserve Cabernet Sauvignon, Californien, USA

2005 Vineyard 7 & 8, 7 Reserve Cabernet Sauvignon, Californien, USAI sommer drak jeg første gang vinen 7 Reserve Cabernet Sauvignon fra Vineyard 7 & 8 i en årgang 2004 … og nu gør jeg det sgu igen – endda dobbelt – for jeg tester altså vinen i de 2 efterfølgende årgange, nemlig denne 2005 og bagefter i årgang 2006.

Historien om Vineyard 7 & 8 skrev jeg om i det forrige indlæg om vinen 7 Reserve Cabernet Sauvignon i årgang 2014.  Og denne 2005 er lavet på samme måde som 2004’erne med 100% Cabernet Sauvignon fra den gamle Spring Mountain vingård, nu Vineyard 7 & 8.

Vinen er lavet i tæt samarbejde med Chateau Latours winemaker gennem 14 år, nemlig Christian Le Sommer, der i da i øvrigt arbejder som konsulent i Bordeaux. I dag er det dog ønologen Martha McClellan, der laver vinen sammen med Wesley Stefffens.

Druerne er høstet i hånden og sorteret to gange i vineriet. Mosten har gæret med hele 30-45 dages udblødning af drueskallerne. Efter endt fermentering er vinen lagret 18 måneder på flere typer af eksklusive franske egetræsfade, heraf 75% nye.

WAUW … har lidt af samme aromaer som 2004’eren med noget røget kød, tør engelsk lakrids, lakridsrod, cedertræ, timian, salvie, tør mørk frugt, sorte kirsebær, solbær, grøn peber, sort peber, lidt præg fra fadene med røg, vanilje, kaffe og det dufter vildt godt. Det dufter slet ikke moden, måske nærmere som en helt ung, spændstig og frisk vin … freaking lækker duft. Far er glad.

Det smager nærmest også som en ung vin og der er klart noget bordeauxsk over smagen, der er tør, frisk, syrlig, stram og stringent med spillevende frugt, meget vedkommende og med vilde tanniner. Som med 2004’eren er der noget klassisk, dekadent og storslået over smagen … nobelt er det rette ord. Distingveret skrev jeg vist sidst og det beskriver måske meget godt vinen. Smuk.

Forhandles af Supervin, hvor en flaske koster 799,95 kr., mens prisen er 599,95 kr. ved køb af 6 flasker.

Vinanmeldelse 6/7