2019 Weingut Wagner Stempel, Riesling, Rheinhessen, Tyskland

2019 Weingut Wagner Stempel, Riesling, Rheinhessen, TysklandMan får ofte sindssyge gode vine for pengene i det store Rheinhessen og næste vin er netop derfra. For i den idylliske by Sieferheim finder vi Weingut Wagner Stempel, hvorfra vi nu smager hans 2019 Gutsriesling.

Weingut Wagner Stempel drives af Daniel Wagner, som er 8. generation på stedet. Daniel Wagner overtog gården efter sin far i 1993 og driver i dag omkring 25 hektar vinmarker og han har siden sin overtagelse udviklet vingården til i dag at være blandt nogle af de anerkendte producenter i Rheinhessen.

De bedste marker er klart de 3 Grosse Lage marker Neu-Bamberger Heerkretz, Scharlachberg i Bingen samt Sieferheimer Höllberg.

Filosofien er, at alle vine fra huset skal være stærkt terroir prægede og med mindst muligt brug af giftstoffer, hvorfor huset er ved at konvertere til økologisk vinbrug.

Daniel Wagner laver primært masser af Riesling, men han laver også forrygende Silvaner, tør og storslået Grauburgunder samt læskende, ren og tør Weissburgunder.

Wagner Stempel er en fornem repræsentant for den nye generation af fremadstormende vinbønder i Tyskland og han blev således også i 2009 kåret til Aufsteiger des Jahres i den tyske Gault Millau, hvor han samtidig også er blevet tildelt sin fjerde drueklase.

Allerede i 2007 var den førende tyske vinguide Eichelmann ude med samme prædikat Aufsteiger des Jahres. Apropos prædikater, så er Wagner Stempel naturligvis medlem af VDP … Verband Deutcher Prädikat und Qualitätsweingüter.

Denne almindelige entrylevel Gutsriesling fra Wagner er lavet med druer fra husets marker omkring Sieferheim. Vinen er lavet på både rustfrie ståltanke og 1.200 liter Stückfass fade af tysk eg. Vinen har 5,1 gram restsukker pr. liter.

I næsen er det ret fint … let med fersken, umodne grønne æbler, citrus samt en mojito med mynte og måske endda lidt basilikum. Vinen virker også både blid og med super balance. Der fornemmes også nogle salte mineraler.

Smagsmæssigt en stram, citrusdrevet syre … virkelig citronsyrealvor for alle pengene, total tør og frisk med pænt mineralsk bid. Til at supplere den megen syre og småsure citroner er der også lidt grønne elementer … vildt opkvikkende og frisk vin.

Forhandles af Vinmonopolet, hvor en flaske koster 130 kr. ved køb af 6 flasker.

Vinanmeldelse 4,5/7