2007 Demarie, Barbaresco Riserva, Piemonte, Italien

2007 Demarie, Barbaresco Riserva, Piemonte, ItalienOkay … ved godt at billedet af næste vin – en 2007 Barbaresco Riserva fra Azienda Agricola Demarie Giovanni di Demarie Aldo – er en smule rystet og uklart. Men ovenpå 27 Alsace Riesling’er kan man godt blive en anelse usikker på hænderne, men Falken insisterede på, at vi skulle slutte aftenen med lidt rødvin. Det gjorde vi så.

Demarie ligger lidt nord for den lille by Vezza d’Alba omkring 7-8 kilometer nord for Alba i Roero regionen og er oprindelig grundlagt for omkring tre generationer siden af Bartolomeo Demarie.

I dag drives vingården af brødrene Aldo og Paolo Demarie, som overtog driften fra deres far Giovanni. De har i dag samlet 20 hektar vinmarker spredt over  Vezza, Castagnito, Castellinaldo og Guarene med fokus på Arneis, Dolcetto, Barbera og Nebbiolo.

Markerne passes økologisk uden brug af pesticider og kemikalier, mens alle vinene udelukkende produceres med druer fra egne vinstokke for at sikre den rette kvalitet og druernes ægthed.

Denne Barbaresco Riserva er lavet helt traditionelt og Demarie familien råder over både helt moderne temperaturstyrede ståltanke samt gamle betontanke, som i dag dog anvendes sjældent. Efter endt fermentering er denne Riserva lagret 24 måneder og det er nok på en kombination af store gamle slavonske egefade og nyere franske barriques og så lagret 5 år på flaske inden frigivelsen.

Duftmæssigt starter vinen med violer, tørrede roser samt en lidt gæret og syrlig frugt, ganske syrlig endda. Det er småsure kirsebær, granatæbler suppleret med våde fade, tørt træ, svagt anes der lidt vanilje og kanel, babybræk – på den gode måde – og er virkelig parfumeret, blomsterrig og let i udtrykket.

I munden er vinen vildt tør … har godt med udtørrende tanniner, syren frisk med italiensk balsamisk eddike, lyse kirsebær, tranebær, let peber og virkelig syrlig, stram og pågående. Selvom det er en 2007’er, så virker vinen fortsat meget ung og levende.

Forhandles af Stavtrup Vine, hvor en flaske koster 375 kr.

Vinanmeldelse 5,5/7