2016 Domaine Saint-Rémy, Riesling Grand Cru Hengst, Alsace, Frankrig

2016 Domaine Saint-Rémy, Riesling Grand Cru Hengst, Alsace, FrankrigVi lægger endnu en smuk alsacisk by ind på kortet, for i Wettolsheim finder vi nemlig Domaine Saint-Rémy, som står bag denne 2016 Riesling Grand Cru Hengst.

Vinhuset drives af Ehrhart familien, der har lavet Alsace vin siden 1725. I dag er det Philippe Ehrhart, som fortsætter driften sammen med sine hustru Corinne.

Philippe overtog driften af vingården fra sin far François i 1988 og har siden forsøgt at være tro mod sin families old-school metoder for vinproduktion. Han har samtidig omlagt driften til certificeret økologisk og biodynamisk drift.

Domaine Saint-Rémy har samlet 24 hektar vinmarker, som ligger omkring byerne Kaysersberg, Eguisheim, Ammerschwihr, Turckheim og  Walbach. Philippe byggede i 2014 et helt moderne vineri, hvor vinene laves i dag. Produktionen ligger på 150.000 flasker årligt.

Her smager vi så husets Riesling Grand Cru Hengst, hvor druerne kommer fra Grand Cru marken Hengst og høstet manuelt, hvorefter de presses forsigtigt. Herefter er vinen spontangæret alene med druernes naturlige gærceller og så lagret sur lie 6-8 måneder.

Næsen er lidt til en kraftig, tungere og oxideret side … parfumeret endda, hvilket måske kan tilskrives husets biodynamiske tilgang. Der er skocreme, fed eksotisk frugt, abrikos, pærer og modne æbler, en lille snas petroleum, men fed og olieret i udtrykket. Der er blomster, både friske og tørrede blomster, honning og søde krydderier.

Smagen er fyldig, sødkrydret, fed, olieret og intens. Der er lemon, citron og egentlig en god syre, men det hele er pakket pænt ind i cremet velbehag, fedme, fylde og sødbitre noter. Det er en fyldig og letkrydret Riesling, tætpakket og med masser af smag. Det er en vin med rabalder på … en ordentlig dame at danse med, men absolut god smag.

Forhandles af Westergaard Wines, men prisen kender jeg ikke … forventelig et sted lidt over 200 kr.

Vinanmeldelse 5/7