2017 François Bléger, Riesling Le Bouquet de Clémence, Alsace, Frankrig

2017 François Bléger, Riesling Le Bouquet de Clémence, Alsace, FrankrigVi fortsætter rundturen i de smukke alsaciske byer, for i Saint Hippolyte for foden af Haut-Koenigsbourg slottet finder vi nemlig François Bléger, hvorfra vi nu smager en 2017 Riesling Le Bouquet de Clémence.

Familien Bléger har været vinavlere siden 1652, men det er ikke altid vinen, som har fyldt mest hos Bléger. Det er i dag François Bléger, der drives den gamle vingård, som han overtog fra sin far, der var bankmand og alene solgte vinen bulk til andre producenter og kooperativet.

Det lå heller ikke i kortene, at François Bléger skulle satse 100% på vinproduktion, for han startede med at studere sociologi og gik da også en kandidatgrad. Men langsomt trak vinen … og i 1996 startede han med at lave vin og som den første i familien at flaske og sælge vinene fra deres i alt 4 hektar vinmarker.

I dag har François Bléger 8 hektar og hans niece Clémence hjælper med driften med hun studerer ønologi. Men udover vinproduktion, så driver familien også et større Maison d’hôtes på stedet med udlejning af en håndfuld værelser.

Vi smager her deres Riesling Le Bouquet de Clémence … netop opkaldt efter niecen, men der er dog ingen oplysninger om, hvordan vinen er lavet.

Fin og imødekommende duft, appelsin, citroner, karamel, melon, modne æbler og ganske perifært lidt petroleum, men også kun ganske sagte. Der er god inderlighed i duften, meget fin, sart og elegant med et lidt kalket mineralitet og nogle sæbeagtige aromaer, vildt behagelig. Blomster, vanilje, kokos og så denne lille svage duft af olie og petroleum … nice.

Smagen er fyldigere end forventet, men det er fortsat en meget elegant Riesling, som har en good-feel vibe, meget ren og næsen læskende frugt, tilpas syre, som slet ikke overtager eller spiller førsteviolin, men i stedet er en integreret del af kammerorkesteret. Det hele spiller fantastisk godt sammen og man kan næsten føle, at dirigenten har styr på sit shit. Jeg kan sgu rigtig godt li’ denne vin.

Forhandles af GoVinum, hvor en flaske koster 139 kr.

Vinanmeldelse 5,5/7