2016 Gian Luca Colombo, Barolo, Piemonte, Italien

2016 Gian Luca Colombo, Barolo, Piemonte, ItalienEfter ugen før at ha’ smagt Gian Luca Colombos Nebbiolo d’Alba, så skulle vi selvfølgelig også lige smage hans Barolo. Det er 2016 og dermed hans første årgang af Barolo fra hans eget vinhus.

Vinen er lavet med druer fra marken Bricco Ambrogio i Roddi og det er en af de marker, som Gian Luca har lejet på langtidskontrakt.

Vinen er lavet med lang maceration og egentlig startmæssigt lavet meget traditionelt. Efter endt gæring er vinen lagret på både 700 liters egefade og brugte barriques i 18 måneder og derefter yderligere 12 måneder i betontanke samt amphora krukker.

Det er i øvrigt datteren Gretas fingeraftryk, som sidder på alle etiketterne af Gian Lucas vine.

Duftmæssigt er næsen fyldt med frugt, aromatisk med blomster, tørrede roser, virker meget lys med lette balsamiske noter, engelsk lakrids, violer og samtidig animalsk eller landlig i udtrykket. Det er en utrolig feminin aroma, suppleret med svampe, jord, mynte, blød og lækker frugt, knuste jordbær, brombær og lyse blommer og der er også fine antydninger af lidt vaniljesødme.

Uha det smager også godt … stramme tanninger, som dog aldrig bliver for stramme, men det er samlet set vildt tørt. Der jordbær, hindbær, ribs, lidt bitterhed, fennikel, jern. Det minder på mange måder om Barolo’erne fra Réva … samme lyse sind, lethed og fine elegance. Det er vitterlig utrolig smuk Barolo og til at blive lykkesaglig i knoppen over. Det er 6 smukke tomler med himmelråbende stor pil op.

Importør er Adriat Vinimport og i butikkerne koster vinen vistnok omkring 550 kr.

Vinanmeldelse 6/7