2014 Redfold Vineyards LLP, Ambriel Rosé, England

2014 Redfold Vineyards LLP, Ambriel Rosé, EnglandAllerede tilbage i 1992 blev den første engelske Sparkling Wine introduceret og i dag ved mange vinnøder udmærket, at man kan få fremragende bobbelvand fra den anden side af kanalen. Det kan man også selv smage med denne 2014 Ambriel Rosé fra Redfold Vineyards LLP.

Vingården ligger lidt nord for den lille by Pulborough i West Sussex og er grundlagt i 2010 af Charles Outhwaite sammen med hans hustru Wendy. Charles var investeringsrådgiver i den finansielle verden, mens Wendy var advokat, men i 2006 tog de springet, skiftede retning og købte den gamle Redfold Farm.

Farmen havde været brugt til fåreavl, men havde 16 hektar jord, som grænsede op til både Nyetimber og Nutbourne Vineyards … to etablerede engelske producenter af mousserende vine. Og det var netop derfor, at Charles og Wendy købte farmen … de ville være vinproducenter af mousserende vine.

De plantede 30.000 vinstokke på omkring 9,5 hektar af jorden, hovedsageligt Chardonnay sammen med mindre mængder Pinot Noir og Pinot Munier og i 2010 kunne de høste de første druer.

De to første årgange blev lavet med hjælp fra andre producenter, men derefter ansatte de den sydafrikanske vinmager Kobus Louw, der tidligere havde arbejdet på Kent Vineyard … en anden engelsk vinproducent. Han hjælper Charles med at lave vinene … pt fordelt på 4 forskellige Sparkling Wines, herunder altså denne 2014  Ambriel Rosé.

Det er en Sparkling Wine, der er lavet på 100% Pinot Noir fra en enkelt mark, nemlig rækkerne 2-39 på East Vineyard, hvor stokkene er lavtydende burgundiske Dijon klon 777, der oprindelig stammer fra Morey St Denis.

Druerne er høstet i oktober og efterfølgende vinificeret med skindkontakt efter 36 timer, hvilket også har givet vinen den fine lyserøde farve. Efter endt fermentering er vinen flaske og klar til andengæring på flaske, hvilket er sket over 5 år. Vinen er så endelig degorgeret i marts 2020 med 10 gram dosage. Dette er faktisk husets første mousserende Rosé.

Næsen er egentligt meget sart og blid, godt med jordbær, hindbær samt solbær i sælsom infight. klart nogle kalkede elementer, en vis landlighed, små svedperler, småanimalsk lækkerhed, en lille sødme detekteres også sammen med tørhed, tør jord, sten, mineraler og et skvis citron samt lemon.

I munden er der fine, knastørre bobler … masser af frisk frugt, hindbær, rabarber, ribs og citroner. Det er fin friskhed, sten og kalk, men boblerne fader forholdsvis hurtigt i glasset. Så dukker der også mere jordbær og en kæk lille sødme op. Det er sgu skruet skide godt sammen og tænk sig, at det kommer fra England. Selvom jeg ikke så megen til rosévine med eller uden bobler, så fungerer dette bare rigtigt godt. Stor begejstring herfra. Rød engelsk bobbelvand og umiddelbart tror jeg godt, at jeg selv kan tømme denne flaske!

Forhandles af Supervin, hvor en flaske koster 319,95 kr., mens prisen er 269,95 kr. ved køb af 6 flasker.

Vinanmeldelse 5/7