2017 Weingut Bernhard Huber, Malterdinger Spätburgunder, Baden, Tyskland

2017 Weingut Bernhard Huber, Malterdinger Spätburgunder, Baden, TysklandHvis du spørger Julian Huber om, hvilken vin han vil anbefale til nogen, som ikke tidligere har smagt nogle vine fra Weingut Bernhard Huber, så vil han klart pege på denne Malterdinger Spätburgunder … og når du smager den fine Ortswein forstår du hvorfor.

Og Julian laver slet ikke en Gutswein på Spätburgunder, så denne vin er således hans entry level Spätburgunder, som jo er lavet med druer fra husets marker i Malterdingen, hvor de bedste marker er Bienenberg samt Bienenberg Wildenstein. Det siger bestemt også noget om husets høje kvalitetsnormer for deres Spätburgunder vine.

Malterdinger Spätburgunder er lavet på druer fra vinstokke, der er mellem 12 og 20 år gamle, altså de yngste stokke på markerne, hvor Huber har 60% franske og 40% tyske kloner. Druerne er høstet med et udbytte på omkring 55 hektoliter pr. hektar.

Vinen er lavet traditionelt med spontangæring og maceration på eg, hvoraf 30% af egefade var nye. Derefter er vinen lagret 12 måneder på barriques, som har været anvendt 1 eller 2 gange tidligere.

Uha sikke en duft … WAUW. Det er sød, animalsk hestestald og selvom der er godt med fadpræg – kanel, vanilje, mælkechokolade, sød tobak og røg – så er stilen kølig og rank med blæk, grafit, lidt hvid peber, jord, kaffegrums og vild skovbund. Frugten er mest hindbær, jordbær samt lidt brombær. Derudover er der noget tørt træ … violer samt en fin syre.

I munden er vinen også både stringent og rank, masser af rene, småsyrlige bær, kirsebær, jordbær, rabarber, peber …præcis leveret på en fin, smooth, cremet og frisk facon med koket lille bitterhed. Og selv Baden er et varmt område, så har vinen en så fin kølighed, smuk elegance og renhed, at man blot imponeres. Og fuck samt hold nu op, hvor smager denne babe bare godt … og så er det endda blot Hubers entry level Spätburgunder, da han slet ikke laver Gutswein Spätburgunder. Ærefrygt. Respekt.

Forhandles af Mr Ruby, hvor en flaske koster 279 kr., mens prisen er 219 kr. ved køb af 3 flasker.

Vinanmeldelse 6/7